skip to Main Content

Український олігарх Черняк отримав підозру за ведення бізнесу з росією

Як повідомляє СБУ, власник одного з алкогольних холдингів України Євген Черняк отримав підозру у фінансуванні збройної агресії росії.

У 2022 році підпорядковані йому підприємства перерахували до бюджету рф близько 6 млрд у гривневому еквіваленті. Про це йдеться на сайті Служби безпеки України.

За даними слідства, його компанії продовжили вести бізнес із країною-агресором. Упродовж 2022 року лише у вигляді сплати податків і зборів підпорядковані Черняку підприємства перерахували до бюджету росії близько 6млрд у гривневому еквіваленті.

Задокументовано, що підприємства підозрюваного, розташовані на території чотирьох країн Центральної Азії та Південного Кавказу, закуповували в росії промислові обсяги спирту та іншу супутню продукцію.

Під час обшуків в офісних приміщеннях холдингу в Україні виявили документи та інші речові докази незаконної діяльності на користь росії.

Черняку та ще шістьом топменеджерам його компаній оголосили підозри за ч. 2 ст. 28, ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Вирішують питання про накладення арешту на їх приватне і корпоративне майно для передачі в управління АРМА.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
1 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top