skip to Main Content

«Найскладніше – це пояснювати людям, які втомилися від війни» — волонтер

66-річний Олександр Гіроль з Крижополя (Вінницька область) волонтерить практично із першого дня широкомасштабного вторгнення. Спочатку активно займався безкоштовним розміщенням вимушених переселенців. Нині переймається волонтерством  в складі двох громадських організацій щодня, без жодної втоми.

Олександр Гіроль навіть рвався на фронт на самому початку вторгнення росії, але пенсіонера не взяли.

Перші дві автівки – за власний кошт

Зараз дуже складно пояснювати людям, що треба продовжувати волонтерську роботу. Більшість українців втомлюється і звикає до війни. Це стосується волонтерів і звичайних людей. Спочатку порив допомагати армії був більшим, зараз потроху згасає, —  каже Олександр Гіроль.  

Він розповів, що кожні десять днів з Крижополя йде «Мерседес-спринтер» із гумдопомогою на фронт. В першу чергу харчі і обладнання спрямовують у ті частини, де служать крижопільці.

Волонтери везуть все, ще просять наші воїни: тепловізори, «мавіки», снайперське обладнання, глушники тощо.

Ми знаємо, де все взяти за найменші кошти і як доставити бійцям у найкоротші терміни. Возить все це наш земляк Юрій Гандзій. Разом із ним ми понад сотню разів возили волонтерську допомогу на фронт під час війни. Я сам також часто ганяю нашим військовим машини з Європи і не тільки. Перші дві автівки придбав за власні кошти. Коли вони закінчилися, довелося просити людей. Переважно це авто-всюдиходи, — продовжує Олександр Гіроль.         

14 спецмашин для «водоканалів»

Він повідомив про плідну співпрацю із Асоціацією міст Польщі, де допомагає друг Олександра. Завдяки цьому влітку було доставлено в Україну 14 спецмашин для «водоканалів» постраждалих міст: Кривого Рогу, Покровську, Херсону тощо. У кожній із них було необхідне обладнання.  

Також ремонтуємо автотехніку, про що просять бійці. Є такий варіант. Армійці  висилають нам «Новою поштою» мотори, редуктори, вали. Після ремонту відправляємо все назад, —  інформуємо Олександр Гіроль.

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top