skip to Main Content

Нардепи збираються амністувати ув’язнених, які підуть воювати  

Не секрет, що наше військо потребує поповнення і ротації. Одне із можливих джерел мобілізаційного ресурсу – українці, які відбувають покарання за злочини. Тепер нардепи збираються узаконити і амністувати ув’язнених, які підуть воювати.    

Зокрема, на сайті Верховної Ради України вже розмішено проєкт Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України, Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів України щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання для проходження військової служби за контрактом під час особливого періоду.

Його ініціаторами виступила низка депутатів. Серед них – відома критикою роботи попереднього керівництва ЗСУ Мар’яна Безугла і вінничанка, дружина голови Вінницької обласної військової адміністрації Ірина Борзова.

Наразі невідомо, які шанси у цього проєкту Закону бути втіленим у життя. Також незрозуміло, як можуть вести себе на полі бою амністовані злочинці. Порівняння із мобілізованими російськими «вагнерівцями» тут не дуже доречно. Бо Україна намагається не закидати ворога «м’ясом», а береже життя своїх солдат.     

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top