skip to Main Content

Загиблому Денису Новаку пропонують присвоїти звання Героя України

На сайті Президента України розміщена петиція щодо присвоєння звання Героя України (посмертно) нашому захиснику, Денису Олеговичу Новаку, 1984 р.н. Він був мешканцем Хмільника (Вінницька область). Автором петиції стала вдова бійця Леся Новак.

Денис Новак – солдат, навідник 80-ї окремої десантно – штурмової бригади “Шахтьори” в/ч А0284. Під час виконання бойового завдання 22 листопада 2022 року (у напрямку Сватове Луганської області) його бронетранспортер підірвався на міні. А Денис отримав несумісні з життям поранення, від яких, так і не приходячи до свідомості, помер.

Після повномасштабного вторгнення Денис не зміг стояти осторонь від тих подій, що розгорталися у нашій державі. В числі перших пішов добровольцем, не маючи будь-якого військового досвіду. Попри наявність у нього бронювання, Денис добровільно 24 лютого 2022 року самостійно з’явився до Хмільницького ТЦК. А вже 28 лютого, прийнявши присягу, став на захист України.

Із честю та гідністю він разом із побратимами боронив цілісність нашої держави на Східному напрямку. Безпосередньо приймав участь у Слобожанській контрнаступальній операції на Харківщині. Денис відважно поклав своє життя заради того, аби його сім’я, рідні та всі ми мали майбутнє у світлій, мирній та незалежній Україні. Я пишаюся своїм чоловіком, а донька та син – своїм батьком. Це найбільша втрата у нашому житті. Мені дуже хочеться, щоб його пам’ятали. Він назавжди в наших серцях, йому назавжди 38… Денис заслуговує на державну нагороду – звання Героя України та Ордена “Золота Зірка” (посмертно), – йдеться у петиції.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top