skip to Main Content

Ніколь Корбут із Вінниці підкорила світову вершину бальних танців

Вінничанка Ніколь Корбут стала чемпіонкою світу серед юніорок до 14 років. Перед цим, на початку листопада, Ніколь виграла Кубок України серед юніорок до 12 років (також у категорії «соло») і виконала престижний розряд кандидата у майстри спорту. Тренерами чемпіонки є Інна і Володимир Кравчуки, брат і сестра.  Інна Кравчук звернула увагу, що після пандемії складно знайти хлопчиків-танцюристів. Допомагає те, що для дівчат проводяться змагання у категорії «соло». Тобто без партнера.

Володимир Кравчук розповів, що тренує Ніколь по черзі із сестрою. Дівчинка відвідує і групові, і індивідуальні заняття. Тренер нагадав, що за останні роки ніхто із вінничан не вигравав світові змагання зі спортивних танців. Наші земляки лише доходили до фінальних етапів чемпіонатів світу.

Я очікував від Ніколь гарного виступу в Нідерландах, бо вона є дуже талановитою і працьовитою. Тренується щодня. У Ніколь всі танці із латиноамериканської програми виходять стабільно добре, навіть не можна нічого виділити, —  сказав Володимир Кравчук. 

Проти росіян, китайців і американців

Відкритий чемпіонат світу зі спортивних танців відбувався в місті Ассен (Нідерланди). У ньому змагалися представники близько 20 країн. Серед них – Китай, Казахстан, Італія, Іспанія, США, Португалія, росія тощо.

11-річна вінницька спортсменка боролася у категорії «соло». За її словами, це дуже складно. Бо, коли ти виходиш на паркет із партнером, допомагають якісь підтримки, обмін енергією.   

Зараз Ніколь отримує високі оцінки журі за рахунок своєї харизми, емоційності, енергетики. Також у неї завжди оригінальні образи. В Нідерландах це був імідж маршмелоу, бо вбрання було таким же «невагомим», — сказала Інна Кравчук.    

Ніколь виступала у латиноамериканській програмі, яка передбачає розкутість, відвертість та спокусу. Спортсмени демонструють свою майстерність у п’яти танцях, а потім оцінки за всі виступи складаються. Це, зокрема, самба, румба, ча-ча-ча, джайв і пасодобль.

Ніколь Корбут повідомила, що у її категорії були 24 учасники із різних країн, серед яких навіть один хлопчик.

Допомога тренерів і одноклубників

За пару хвилин до виступу юна вінничанка почала сильно хвилюватися. Тоді її мама зателефонувала тренерам, які лишилися у Вінниці. Дівчинці були потрібні поради і підтримка.

Тренерка порадила уявити, що я танцюю не на світовому чемпіонаті, а разом із моєю енергійною подругою Поліною. Я так і зробила, що допомогло побороти хвилювання і розслабитися, — згадує чемпіонка світу.

В самому фіналі Ніколь виглядала дуже втомленою. Але між кожним із п’яти танців учасники мають невеличку перерву, це секунди.

Під час швидкої перерви мама показувала мені численні повідомлення у чаті клубу «Synergy». Там мене підбадьорювали, підтримували. Це допомогло наповнитися енергією перед останнім танцем і перемогти. Не думала, що це станеться, бо мала чимало сильних конкуренток, чемпіонок своїх країн, — наголосила Ніколь Корбут.

Почала у три роки

Ніколь Корбут займається спортивними танцями вже вісім років. Водночас відвідує тренування із тенісу, але вже на аматорському рівні. Влітку дівчинка любить поганяти в футбол із татом Юрієм, недарма той є президентом жіночого футбольного клубу вищої ліги «ЕМС-Поділля». До речі, тітка Ніколь Тамара Карапетян була чемпіонкою світу та Європи з самбо, а нині підкорює із вихованцями світові вершини у тхеквондо (ВТФ). 

Коли мене відвели на спортивні танці, тренерка гарантувала, що зробить мене, як мінімум, чемпіонкою Вінницької області. Тоді мені було менше чотирьох років. Але приблизно роки два тому я особливо зацікавилася танцювальним спортом. Постійно дивилася відео за участі найкращих танцюристів світу, надихалася ними. Тоді почала тренуватися щодня, а іноді відвідую й по два тренування поспіль, — розповіла Ніколь Корбут.        

Шукатимуть партнера  

Ніколь з часом мріє відкрити власний танцювальний клуб. Можливо, десь в іншій країні. Дівчинка й зараз доволі популярна. Бо має понад 200 тисяч підписників в «Інстаграмі», а відео її виступів збирають мільйони переглядів.

У певний період Ніколь хотіла залишити бальні танці і займатися виключно тенісом. Але тренери доклали максимум зусиль, аби дочка продовжила займатися у них і прогресувала, — розповів батько чемпіонки світу Юрій Корбут.

Він повідомив, що тепер Ніколь готуватиметься до найпрестижнішого світового фестивалю зі спортивних танців у Блекпулі (Англія) і збирається там перемогти! Він відбудеться в травні наступного року.

Але стати по-справжньому відомим у світі бальних танців можна лише у парі, а не у «соло».  

Дочка ще рік — два виступатиме у категорії «соло». Далі будемо намагатися знайти для неї сильного партнера, — додала мама спортсменки Анни Карапетян.

Щоб оперативніше слідкувати за новинами, підписуйтеся за наші сторінки у “Фейсбук”“Телеграм”“Вайбер” та “Інстаграм”.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top