skip to Main Content

Яскравий weekend: куди піти у Вінниці вихідними

Сьогодні п’ятниця. А це означає, що вже завтра розпочнуться очікувані вихідні. Що ж цікавого відбуватиметься у Вінниці? Де провести час з сім’єю та друзями? Підкаже журналістка «СічНьюз».

1. Національний музей-садиба М. І. Пирогова

Головні туристичні пам’ятки міста Вінниці очолює саме це місце. На запитання «У Вінниці що подивитися в першу чергу?» кожен вінничанин впевнено його назве, разом із музеєм-садибою Михайла Коцюбинського, легендарними вінницькими Мурами чи Фонтаном «Roshen».

Музейно-садибний комплекс ім. Пирогова присвячений життю та діяльності видатного лікаря-хірурга, розташований у мальовничій місцині, неподалік Вишенського озера. Сьогодні це не тільки визначна культурна пам’ятка Вінниці, а й один із найпопулярніших туристичних об’єктів міста. Тут можна поринути в історію життя надзвичайної людини, дізнатися багато цікавого про видатного медика, насолодитися прогулянкою затишним парком і придбати сувеніри на згадку.

До музейного комплексу входять:

  • будинок, де жив М. І. Пирогов,
  • музей-аптека,
  • меморіальний парк;
  • церква-некрополь зі скляним саркофагом.

Квиток на повний огляд території музею-садиби буде коштувати близько 200 грн. Проте актуальні ціни рекомендуємо дізнаватися у касі пам’ятки.

2. Театр імені Садовського

Для любителів класичної музики припаде до душі запрошення на чарівний вечір класики при свічках від віртуозних String Quartet Black Tie. Це відомий український колектив, який знає, як звучить гарна музика, та допоможе вам її почути! Вражаючий концерт відбудеться 19 листопада.

Сяйво сотні свічок, віртуозні музиканти і довершена музика, яка надихає та дарує відчуття гармонії та краси! Вартість квитка 250-500 грн. Придбати можна онлайн або ж у касі театру.

3. Артинов – креативний простір

У креативному просторі Артинов Space відбудеться історичний вечір. 18 листопада о 15:00 всі охочі зможуть дізнатися, коли та як саме народився українській народ, а також отримати корисну навичку контрпропаганди та руйнування псевдоісторичних міфів Кремля про Україну. Чому Україна це не росія. Чому наші нації різні, на яких засадах вони сформовані, та якою є національна ідея українського народу. Вартість квитка 200 грн. Для ВПО – 160 грн.

4. Завершіть відпочинок прогулянкою

Ці напрочуд класичні вихідні можна завершити прогулянкою по затишному та яскравому проспекті Космонавтів. Або ж запашною кавою на площі Калічанській, біля славнозвісного напису «I loveVinnytsia». Обов’язково не забудьте зробити фото на згадку про цей чарівний weekend та крайній місяць осені, що вже й добігає до завершення.

Щоб оперативніше слідкувати за новинами, підписуйтеся за наші сторінки у “Фейсбук”“Телеграм”“Вайбер” та “Інстаграм”.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top