skip to Main Content

Окупанти не полишають спроб оточити Авдіївку – зведення ЗСУ

На фронті протягом минулої доби відбулося 58 бойових зіткнень. На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили понад 30 атак окупантів. Загалом військо противника завдало сім ракетних та 58 авіаційних ударів, здійснило 57 обстрілів із РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це інформує Генштаб ЗСУ у зведенні 4 січня.

Внаслідок російських атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки, інша цивільна та промислова інфраструктура.

Авіаційних ударів зазнали населені пункти Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Під артилерійським вогнем опинилися близько 110 населених пунктів Сумської, Харківської, Чернігівської, Луганської, Донецької, Запорізької Херсонської та Миколаївської областей.

Яка ситуація на фронті

На Сіверському та Слобожанському напрямках рф зберігає військову присутність у прикордонних районах. Проводить активну диверсійну діяльність, щоб не допустити перекидання українських військ на загрозливі напрямки. Також нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку українські захисники відбили три атаки війська рф в районі Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили чотири атаки окупантів поблизу Богданівкита Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати військо противника, яке не полишає спроб оточити Авдіївку. Українські воїни тримають оборону, завдаючи російським окупантам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 13 атак біля Новобахмутівки, Степового та Авдіївки. Ще 19 атак відбито в районах Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські оборонці продовжують стримувати військо загарбників поблизу Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, де за добу відбили 14 атак.

На Запорізькому напрямку українські захисники відбили атаку росіян в районі Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, окупаційні війська рф не полишають спроб вибити українські підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби росіяни здійснили дев’ять безуспішних штурмових дій.

Водночас Сили оборони України продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажуючи військо противника вздовж всієї лінії фронту.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top