skip to Main Content

Осінні недуги: як від них вберегтися

Осінь — пора для загострення хронічних та появи нових захворювань. З наближенням холодів ми знову зближуємося із застудними проявами, такими як нежить, кашель, підвищена температура і біль у горлі. Зниження температури повітря, часті дощі та вітри в осінній період часто призводять до переохолодження організму та зниження стійкості імунної системи.

Восени, звісно, змінюється й наше харчування. Знижується кількість поживних речовин та підвищується рівень стресу, що негативно впливає не лише на імунну систему, а й на весь організм.

Саме тому журналістка «СічНьюз» поспілкувалася з медичним фахівцем Людмилою Смаковською, аби дізнатися, які ж захворювання на нас чекають з приходом осені та як їм протидіяти.

За її словами, існує певний список захворювань, які вступають у фазу загострення саме восени та взимку. До цього списку входять хвороби лор органів та грип.

До хвороб ЛОР-органів відносяться фарингіт, тонзиліт, трахеїт, ларингіт, саносит, ангіна, бронхіт та маса інших захворювань. Вони виникають, як правило, через сезонне зниження захисних сил організму, тобто коли імунітет просто не в змозі впоратися з бактеріальною і вірусною атакою, — каже Людмила Смаковська із Вінницької центральної районної лікарні.

Неможливість організму протистояти цим захворюванням пояснюється браком в організмі речовин, що містяться у звичайних продуктах.

Для підтримки активності імунних клітин, які повинні протистояти цим вірусам, необхідно включати в щоденний раціон цитрусові, горіхи, цибулю, часник та фрукти. Також обов’язковою складовою, аби вберегтися від сезонних захворювань, є дотримання правил гігієни. Особливо після контакту з поверхнею в транспортних засобах обробляйте руки антисептиком, — радить пані Людмила.

За можливості, як зазначає фахівчиня, варто уникати місць з великим скупченням людей, перебувати більше на свіжому повітрі та провітрювати свою кімнату та робоче місце. Але, якщо все ж таки не вбереглися та захворіли, то обов’язково треба звернутися за допомогою до фахівців та не займатися самолікуванням. Будьте здорові!

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top