skip to Main Content

Отруїли дружину керівника ГУР Маріанну Буданову

В медіапросторі з’явилася інформація про отруєння дружини голови Головного управління розвідки Кирила Буданова Маріанни Буданової. Згодом цей факт підтвердили у ГУР.

Чим могли отруїти дружину головного розвідника України і хто за цим може стояти – розповість «СічНьюз».

У вівторок вдень, 28 листопада, з’явилася інформація про отруєння дружини очільника ГУР Маріанни Буданової. Медіа із посиланням на джерела у розвідці повідомили, що її отруїли важкими металами. Наразі Буданова перебуває у лікарні, куди її госпіталізували, коли стан здоров’я став погіршуватися.

“Бабель” з посиланням на джерела в ГУР повідомили, що Маріанну Буданову отруїли важкими металами, які не використовуються у військовій справі та побуті.

Зараз завершується курс лікування – далі вона буде під контролем лікарів, – зазначив співрозмовник видання.

Замах чи випадковість?

На те, що це була “цілеспрямована спроба отруєння” вказує той факт, що в аналізі крові постраждалої знайшли важкі метали.

Джерело “РБК-Україна” в ГУР повідомило, що наразі невідомо, чи це було “разове отруєння” чи “отруювали її упродовж якогось часу порційно”. Інцидент розслідують як спробу вбивства.

За джерелами у розвідці, окрім дружини Буданова, ознаки отруєння виявили ще у кількох працівників ГУР.

Оскільки дружина Буданова з маленькою вагою, проявилося у неї швидше. А так отруєння підтвердилося ще у кількох співробітників: вони просто велетенські трохи, нічого за собою не помічали, зараз теж лікуються, – повідомили джерела у силовому блоці для “УП”.

За отруєнням стоїть Росія?

Політтехнолог Сергій Гайдай в ефірі Radio NV припустив, що до отруєння Маріанни Буданової може бути причетна рф. За його словами, для росії це не є чимось новим. Саме отруєння – це основна фішка ще радянських спецслужб.

Він зауважив, що Буданов і його рідні є логічною ціллю для росії.

У росіян є такий інструмент, як отруєння. Є отрути, починаючи з Новичка й іншого проти тих, кого вони вважають ворогами. Мабуть, Буданов і його сім’я є для них саме такою ціллю, – зазначив Гайдай.

Раніше Буданов в інтерв’ю Радіо Свобода розповідав, що з 23 лютого 2022 року дружина проживає разом із ним у його робочому кабінеті, хоча й не працює у ГУР. Із червня 2021 року вона працює радницею мера Києва Віталія Кличка щодо протидії корупції у сфері молодіжної політики та спорту на громадських засадах.

За даними руху «Чесно», від 2015 по 2017 рік Маріанна також займалася волонтерською діяльністю в Головному військовому шпиталі у Києві. Відомо, що у 2020 році дружина Кирила Буданова балотувалася в депутати від партії Віталія Кличка “Удар”. Від початку повномасштабного вторгнення росії Маріанна займалася волонтерством.

Маріанна – друга дружина Кирила Буданова. Вперше він одружився у 2009 році. Вже у 2013 році очільник ГУР одружився вдруге. Із майбутнім чоловіком Маріанна познайомилася перед початком Євромайдану 2013 року. Як розповідав Кирило Буданов, 2023 року вони з Маріанною відсвяткували 10-у річницю шлюбу.

Щоб оперативніше слідкувати за новинами, підписуйтеся за наші сторінки у “Фейсбук”“Телеграм”“Вайбер” та “Інстаграм”.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top