skip to Main Content

Переплюнули «Квартал» – «Дизель шоу» знущається з українців під окупацією

Майже три роки триває повномасштабна війна в Україні, а гумористичні шоу продовжують вражати своєю аморальністю. «Дизель шоу» не відійшов далеко від «Кварталу 95». Іноді здається, що в них змагання «Хто зганьбиться більше».

У 2024 році в Україні не може бути жартів про хитрих євреїв, ромів-крадіїв, заклеювання рота дружинам, а ще фактично реклами алкоголю у виконанні дітей. Однак «Дизель шоу» продовжує ігнорувати цю критику та експлуатувати найнижчі інстинкти своїх глядачів. На цьому наголошує detector.media.

Особливо цинічно виглядає спонсорство «Дизель шоу» горілчаною компанією. Шоу, яке й так постійно героїзує алкоголізм, тепер робить це, паралельно рекламуючи алкогольний бренд.

У новорічному випуску одразу три номери, сумарною тривалістю майже п’ятдесят хвилин, присвячені чоловікам-алкоголікам. У цих номерах алкоголізм подається як норма, а не як проблема.

Фантазія «дизелів» при цьому давно закінчилися — два з трьох номерів насправді ідентичні. Один і той же актор — Назар Задніпровський — намагається випити, проте йому постійно заважають обставини. В одній сценці люди відволікаються від тосту, в іншій — йому прямо забороняє дружина. Обидві мініатюри закінчуються тим, що хтось плутає алкоголь із водою. У третій мініатюрі чоловіки, до речі, теж п’ють таємно від дружин, але цього разу в компанії й під столом. Можливо, генії просто мислять однаково: рік за роком, концерт за концертом, номер за номером.

Від колективу, який свого часу виступав проти вакцинації, немає сенсу очікувати турботи про здоров’я нації. Але й ігнорувати цю проблему не можна. 

Також коли «Квартал 95» у своєму новорічному випуску дискредитував Скадовськ, дизельці вирішили опуститися ще нижче, повернутися на кілька років раніше й виставили всіх окупованих українців у Криму зрадниками.

Отже, номер розповідає, як сім’я кримчан на Новий рік вмикає телевізор, а там починається українська трансляція й узагалі півострів звільняють. Гумор будується на тому, що наші герої намагаються швидко «перевзутися». Більшість жартів — це натяки на легендарне відео «Не хочу уезжать из Крыма». От тільки тут є одне але: в тому відео жінка каже «как в своем доме жили» та інші фрази, що натякають, що вона приїхала у Крим після окупації.

А номер «Дизель шоу» розповідає саме про корінних українців. Вони згадують, що раніше мали українські паспорт, знали українську мову, брали участь у «референдумі» про окупацію. Як каже ведучий на початку номера: «звичайна пара місцевих жителів».

Проблема номера, який репрезентує окупованих українців проросійськими, в тому, що після звільнення територій нам належить реінтегрувати цих людей. І презумпція провини зробить процес значно складнішим. Таке враження, ніби «Дизелів» спонсорує не лише бухло та таблетки для потенції, але й третя сила, яка ідеально вписалася би в тріаду. І була зацікавлена, щоби українці взагалі не хотіли звільняти той Крим, де самі зрадники.

Новорічний концерт буквально висміює та виставляє лицемірами кримчан, які кажуть: «Рідненькі, як ми вас довго чекали». Єдиний інший персонаж-кримчанин — подвійний зрадник: він перебігає на бік України та здає суддів, яких врешті пакують правоохоронці.

Поки українське суспільство розвивається на очах і надихає іноземців, «Дизель шоу» з усіх сил, підтримане алкогольним брендом і таблетками для потенції, воює в інший бік.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top