skip to Main Content

Підсумки Євробачення – перемога Nemo зі Швейцарії

У фіналі пісенного конкурсу Євробачення перемогу отримали небінарний співак Nemo зі Швейцарії з піснею The Code. Це третя перемога цієї країни тут.

Nemo (вживають займенник “вони”) так хвилювалися на сцені, що випадково розбили кришталеву нагороду. Але вже через декілька хвилин їм видали нову, таку ж саму статуетку.

Пісня переможець Євробачення The Code є сумішшю поп-музики, репу та “Чарівної флейти” Моцарта, що детально описує шлях Nemo до прийняття своєї небінарної ідентичності.

Україна 18-й раз виступила у фіналі Євробачення і тричі вигравала конкурс, встановивши рекорд. Jerry Heil та Alyona Alyona з їхньою піснею “Teresa & Maria” були у топ-5 ставок букмекерів цього року, а в результаті отримали третє місце.

Пісня Teresa & Maria пролунала під приголомшливий номер, постановкою якого займалася одна з найвідоміших режисерок світу українського походження Таню Муїньо.

Конкурс проходив у Швеції. У 2024 році систему голосування на Євробаченні змінили. Цього разу голосували глядачі з усього світу, але тільки до концерту.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top