skip to Main Content

«Спартаківець» у Греції став віце-чемпіоном Європи з грепплінгу

«Спартаківці» продовжують успішно виступати на міжнародному рівні. Це вкотре підтвердили підсумки чемпіонату Європи з грепплінгу серед юнаків до 15 років. Він пройшов 11-12 травня в Греції.

У ваговій категорії до 47 кг Україну у складі збірної представляв спортсмен з Бурині (Сумська область). Андрій Панас посів високе друге місце.

Дуже конкурентний та непростий видався чемпіонат Європи, до якого ми йшли шість років. Висловлюю  величезну подяку тренерському складу за професійні навчально-тренувальні збори та підтримку під час сутичок. Це перша міжнародна медаль Андрія і заслуга кожного, хто долучився до участі у цьому старті, – коментує його наставник Олексій Сахненко.  

Довідка

Грепплінг (від англ. grapple – зчеплення, абордажний крюк, боротьба на короткій дистанції) — спортивне єдиноборство, в основі якого лежить позиційне маневрування двох спортсменів. Кожен за допомогою больових і задушливих прийомів намагається підкорити суперника. А також набрати більшу кількість очок за допомогою різних технічних прийомів (звалювань, захоплень, кидків, переворотів, підніжок, підсічок тощо).

Грепплінг є боротьбою на підкорення, тобто основна мета спортсмена (грепплера) – це саме примус суперника до здачі. Ударна техніка в грепплінгу суворо заборонена.

Екіпірування грепплера може складатися із шортів і футболки (рашґарду) чи з борцівського трико, або з кейкоґі. Дозволено еластичний захист (на колінні і ліктьові суглоби). Взуття у грепплінгу заборонене.

Розвитком грепплінгу займаються різні організації. Найбільш впливова – це FILA, під чиїм патронатом проходять чемпіонати світу з грепплінгу. Лобіюванням питання включення грепплінгу до програми Олімпійських ігор займається Міжнародна федерація об’єднаних стилів боротьби.

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top