skip to Main Content

Вінничанин Володимир Продивус повернувся на посаду президента ФБУ

В червні 2022 року вінничанина Володимира Продивуса відсторонили від керівництва Федерації боксу України (ФБУ). Новим керівником став Кирило Шевченко. Його прізвище внесли Міністерством юстиції України до єдиного державного реєстру юридичних осіб та громадських формувань в якості президента Всеукраїнської громадської організації «Федерація боксу України». Це означало, що повноваження колишнього президента Володимира Продивуса на посаді керівника організації було припинено.

Продивус був президентом ФБУ з 2008 року. 17 грудня 2021 року Владимира Продивуса було офіційно переобрано на пост президента Федерації боксу України, однак одразу 11 регіональних федерацій бойкотували звітно-виборчу конференцію, звинувативши ФБУ у фальсифікації виборів.

В 2022 році Продивуса було обрано віце-президентом ради Міжнародної асоціації боксу (IBA), яку очолює росіянин Умар Кремльов.

Повернення і нові задачі

Але відсторонений керівник не змирився. Боротьба тривала майже два роки. Вчора, 12 травня, стало відомо, что Володимир Продивус повернувся до керма ФБУ. На особистій сторінці у Facebook він написав:

– Розумію, що це найскладніший час і для України, і для нашої Федерації, але я готовий до цього випробування та впевнений у здатності моєї команди налагодити нормальну роботу та подолати будь-які труднощі.

Перше завдання, яке я перед собою ставлю: відновити порядок та високі внутрішні стандарти Федерації, відродити єдність та взаємоповагу серед членів боксерської спільноти, витягти український бокс із кризи, в яку її завело некомпетентне керівництво рейдерів.

Не менш важливо відновити довіру до Федерації серед спортсменів і тренерів. Вони – основа нашої організації, і їх матеріальний добробут та розвиток мають бути нашим пріоритетом. Не дивлячись на труднощі, ми зобов’язані забезпечити їм умови для тренувань та змагань на найвищому рівні, а також ефективно захищати їх права та інтереси на міжнародних змаганнях.

Нас чекає складний шлях, щоб виправити недоліки, які залишилися після себе рейдери. Натомість, всі могли переконатися, що керувати спортивною федерацією не так легко, як їм це здавалось. Життя надало оцінку їх діяльності та «позачерговим конференціям», які були визнані недійсними та незаконними в судовому порядку.

Для розвитку та успіху Федерації недостатньо одного популізму та гучних лозунгів про перезавантаження. У всі часи в бокс потрібно було вкладати, а не намагатись наживатися на ньому. Відсутність таких вкладень майже відразу проявляється у спаді спортивних результатів, що стало наслідком діяльності непрофесіоналів та гіркою реальністю сьогодення.

Запевняю, що у нашому виді спорту більш не буде місця пройдисвітам, рейдерам та фальсифікаторам. Моральні та етичні стандарти — основа нашої роботи. Ми виступаємо за професіоналізм і справедливість. Кожен, хто нехтує цими принципами, буде негайно відсторонений від боксу.

Зараз моя команда займається ревізуванням діяльності Федерації за останні два роки. Згодом цьому буде надана належна оцінка.

Хочу подякувати за стійкість всім тим, хто намагався зберегти боксерський потенціал у час випробувань для Федерації та безграмотного керівництва рейдерів, які ставили власні амбіції вище за інтереси боксерської спільноти.

Ми відкриті до конструктивного діалогу та будемо підтримувати всіх, хто готовий працювати для боксу та його розвитку у всіх регіонах нашої країни.

Ще раз дякую кожному за підтримку та вірність нашим спільним цілям та принципам.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top