skip to Main Content

Показник читачів у вінницьких бібліотеках повернувся на довоєнний рівень

Останнім часом юні мешканці Вінниці почали більше читати. Недарма показник читачів у Вінницькій обласній бібліотеці для юнацтва (та приєднаної до неї обласної дитячої бібліотеки ім. Франка) вийшов на довоєнний рівень. Про це «СічНьюз» повідомила заступник директора цього закладу культури Оксана Мундір.

У цьому році збільшилася кількість людей, які звернулися до нашої читальні за книжками. Жахливі військові події травмують психіку людини. Тому вона намагається за допомогою читання відволіктися від проблем, – сказала заступник директора Вінницької обласної бібліотеки для юнацтва Оксана Мундір.

За її словами, багато звернень бібліотекарі отримують щодо історичної літератури. Також читачів міста над Бугом цікавить дитяча і художня література.

Серед активних читачів – внутрішні переселенці.

До нас останнім часом активно звертаються внутрішньо переміщені особи. Адже Вінниччина стала прихистком для багатьох вимушених переселенців. Саме вони і збільшили читацьку статистику, – наголошує Оксана Мундір.

У 2022 році кількість читачів  Вінницької обласної бібліотеки для юнацтва впала у зв’язку із виїздом багатьох родин за кордон.  

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top