skip to Main Content

«Покоління незалежних» дефілювало в національних костюмах і запалювало рок-музикою

Обласний культурно-мистецький фестиваль «Покоління незалежних» вразив гостей безліччю фотолокацій, оригінальними майстер-класами, цікавими виставками, презентацією українського національного вбрання і музичним драйвом. Він пройшов 26 серпня у Вінниці, на території креативного простору «Щедрик». І був присвячений 32-й річниці Незалежності України.

Свої досягнення у різних фестивальних проєктах презентували 43 громади із різних районів.

Війна змінила всіх. Сьогодні ми є поколінням незалежних українців, які щодня наближають і виборюють нашу перемогу. Звідси й назва фестивалю. Нині на базі закладів культури Вінниччини працює понад 2000 волонтерських центрів! – розповіла «СічНьюз» начальник управління культури та креативних індустрій обласного Департаменту гуманітарної політики Ольга Дернова.

Виставка традиційних обжинкових дідухів, композицій і скульптур із колосся та соломи проходила в рамках мистецького проєкту «Колосок до колоска», у якому взяли участь 30 громад. Два десятки громад були представлені на виставці традиційних обрядових хлібів, випічки і виробів із тіста. Вінницький козацький полк імені Івана Богуна підготував козацьке містечко. Понад 25 народних майстрів представили різні види декоративно-прикладного мистецтва.   

Свої найкращі експозиції представив Вінницький обласний краєзнавчий музей. Обласний художній музей запропонував дітям майстер-класи із образотворчого мистецтва. Вінницька обласна наукова бібліотека ім. Отамановського і обласна бібліотека для юнацтва влаштували бібліомістечко із додатковими розвагами для малечі.

Проводимо різноманітні майстер-класи. Зокрема, навчаємо дітей навичкам оригамі, створення виробів із пластиліну, читаємо книги вголос. Підготували для малечі розмальовки, рухливі ігри і літературні вікторини. Таким чином водночас агітуємо записуватися до нашої читальні, – сказала заступник директора Вінницької обласної бібліотеки для юнацтва Оксана Мундір.

В рамках концертної програми представники 13 громад Вінниччини дефілювали в національних костюмах і демонстрували народні строї східного Поділля». Це було і старовинне, і сучасне вбрання.

Родзинкою фесту став концерт за участі колективів з 18 громад. Спочатку своє мистецтво представляли дитячі хореографічні і музичні колективи. Продовжили  концертну програму найкращі творчі гурти та виконавці області — «Ми з роду українців» та «Нова генерація». Запалив присутніх потужний рок-гурт «Декорум» (Калинівка), значна частина творчості якого була присвячена війні і перемозі над ворогом.

Увінчав шоу благодійний концерт батальйону гарного настрою «Вінницькі» та виступ зіркового гостя Романа Скорпіона. Його заключна композиція була присвячена місту над Бугом.

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top