skip to Main Content

Польські фермери влаштували масштабний протест у Варшаві

Прямо зараз у Польщі триває масштабний протест. У Варшаві об 11:00 фермери розпочали акцію перед офісом прем’єр-міністра. Поляки імітують звуки повітряної тривоги та вибухів. У місті ускладнений рух, під’їзні шляхи до столиці також закриті. Мітингувальники палили колеса й принесли труну, яка символізує польське сільське господарство. Фермери несуть антиукраїнські плакати, розвішують російські триколори. Місцеві ЗМІ повідомляють, що вони хотіли заїхати у місто на тракторах. Однак, їм не дозволили цього робити.

Ми тут, щоб розповісти прем’єр-міністру про те, що нам болить, про що він повинен знати. Зелений курс, все, що з ним пов’язано, і захист польських кордонів від напливу неконтрольованих продуктів з України, росії та білорусі. Це те, що нам болить…Цей Зелений курс – це кінець для нас усіх. Якщо уряд не захистить нас, ми пропадемо. Польща зникне. Ми всі об’єднані разом. В єдності – сила, ми не дозволимо розділити фермерів, – сказав один з лідерів протесту під час свого виступу.

Також польські фермери анонсували новий протест на українському кордоні. Нова акція розпочнеться 10 березня поблизу пункту пропуску «Гребенне» й триватиме вона до 30 березня.

Організатори все ще виступають проти «зеленої угоди» та домагаються обмеження імпорту агропродовольчої продукції із-за меж ЄС, зокрема з України. Заявлено, що в акції візьмуть участь близько 100 людей.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 2 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top