skip to Main Content

Понад мільйону мешканців півночі Сектору Гази наказали евакуюватися

Ізраїль готує наземну операцію у Секторі Гази проти ХАМАС. Він стягує до кордону солдатів, важку артилерію та танки. В зв’язку із цим жителям півночі цієї території Ізраїлем наказано терміново евакуюватися. Зокрема, протягом 24 годин.

Речник генсека ООН Стефан Дюжаррік повідомив, що ООН рішуче закликає скасувати будь-який подібний наказ, якщо він буде підтверджений, щоб уникнути перетворення і без того трагічної ситуації на катастрофічну.

За даними ООН, наказ, який надійшов близько опівночі у п’ятницю, торкається приблизно 1,1 млн. осіб. Це половина населення всього Сектору Гази. На півночі знаходиться густонаселене місто Газа.

Дюжаррік сказав, що ізраїльські військові поінформували, що розпорядження також поширюється на всіх співробітників цієї організації та тих, хто перебуває в її приміщеннях, включаючи школи та лікарні. Але ООН вважає за неможливе, щоб таке переміщення відбувалося без руйнівних гуманітарних наслідків.

А ось представник Ізраїлю в ООН Гілад Ердан назвав реакцію Організації об’єднаних націй на попереднє попередження Ізраїлю жителям Гази ганебною. Бо протягом багатьох років ООН заплющувала очі на озброєння ХАМАС та використання цивільного населення та громадянської інфраструктури Сектору Гази як укриття для зброї та вбивств.

Гілад Ердан пропонує ООН зосередитись на поверненні до Ізраїлю захоплених бойовиками заручників, засудженні ХАМАС та підтримці права Ізраїлю на самооборону.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top