skip to Main Content

Черговий наступ росіян: яка ситуація навколо Авдіївки

Ситуація навколо Авдіївки на ранок 12 жовтня напружена, проте контрольована військами Збройних Сил України. Окупанти не припиняють наносити удари як по місту та околицях, так і по позиціях наших військових. Проте наші захисники мужньо тримають фронт і відбили вже понад десяти атак ворога в районі Авдіївки. Ще десять східніше Степового, південно-східніше Сєверного та південніше Первомайського Донецької області.

Дуже напружена ситуація. Третю добу не вщухають бої навколо міста, обстріли як по позиціях, так і по самому місту. Ця ніч минула більш-менш спокійно: саме по місту було декілька таких невеличких обстрілів. О 2:55 відбувся авіаракетний удар. Вдарили по так званому нашому місцевому урядовому кварталу. Поки що інформація не надходила на рахунок постраждалих і загиблих цивільних, – розповів керівник Авдіївської МВА Віталій Барабаш у ефірі телемарафону «Єдині новини».

Очільник МВА повідомив, що на території міста, де майже два роки тривають бойові дії, досі перебуває близько 1600 цивільних. Особливо потужно росіяни атакують з півночі – тут відбуваються стрілецькі бої. Також для ударів по місту застосували РСЗВ “Град” та ствольну артилерію.

Російські війська пішли у потужний наступ під Авдіївкою. За слова військового кореспондента Юрія Бутусова битва за Авдіївку буде більш запеклою, ніж битва за Вугледар взимку.

– Росія зосередила значні сили авіації, яка використовує високоточну зброю, велику кількість снарядів. Їх могли отримати від Північної Кореї та Ірану, – пише він.

Зазначається, що ситуація ускладнюється й наявністю щільної забудови Донецька та Ясинуватої. Це сприяє прихованим діям, розгортанню серед житлових районів артилерії та прихованим діям бронетехніки.

Як повідомлялося раніше, основні зусилля загарбники зосередили саме на південному заході від Авдіївки. В результаті атак у росіян не вийшло взяти місто в оперативне оточення.

Крім цього, експерти зазначають що росіянам буде дуже важко захопити Авдіївку, оскільки вона добре захищена.

Аналітики припускають, що дії окупантів біля міста спрямовані на скування частини війська ЗСУ. Аби вони не були перекинуті на інші ділянки фронту.

Нагадаємо, як зазначалося перед тим, у Генеральному штабі Збройних сил України знали про плани російських загарбників піти у наступ на Авдіївку.

До того ж, російські війська на Бахмутському напрямку не полишають спроб відновити свої втрачені позиції, через організовану ЗСУ певну прогалину в лінії оборони ворога, що йде від Бахмута до Горлівки.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top