skip to Main Content

Каштани для ЗСУ: від їх продажу юні вінничани допомагають військовим

Оригінальну акцію для допомоги фронту започаткували на Вінницькій обласній станції юних натуралістів. Діти з обласного центру та сусідніх районів зібрали десятки мішків каштанів. Мають замовників, які купляють їх для виготовлення ліків. А зібрані кошти передають ЗСУ.

«Волонтерська павутина»

Водночас провели і обласний етап Всеукраїнської еколого- патріотичної гри «Паросток». Її влаштували у вигляді квесту. Учасники проходили чотири зупинки патріотичного змісту: «Волонтерська павутина», «Козацьку міць черпаємо у природи», «Патріотична толока у дендрарії» (включала до себе орієнтування на місцевості») і «Пухнастий батальйон».

Під час квесту ми вирішували важливе питання: «В чому сила українців?». Цікавою виявилася зупинка «Пухнастий батальйон», де діти проявляли собі знання щодо фауни. Йшлося про те, що нині багато беззпілотників названі іменами птахів і тварин: лелеки, стрижа, бобра тощо. Тобто у ЗСУ є певний зв’язок із юннатівським рухом, – сказала культорганізатор станції юннатів Валентина Мельник.

Калина із Бахмуту

У рамках фестивалю «Паросток» обласна станція юннатів доєдналася до всеукраїнської акції «Калина пам’яті». Діти висадили чотири кущі калини на згадку про загиблих бійців. Вони були передані вінничанам із розсадника, який розміщувався у Бахмуті, а нині знаходиться у Дніпропетровській області.  

Вони символізують чотирьох загиблих бійців із батальйонів, якими ми опікуємося. А загалом підтримуємо 12 бригад на Донецькому напрямку, – прокоментувала голова громадської організації «Подільська ластівка» і засновниця благодійного центру «Подільська ластівка» на базі обласної станції юннатів Оксана Іванькова.

«Дід» повернеться на фронт

На фестиваль «Паросток» був запрошений військовий із 59-ї бригади, 10-го окремого мотопіхотного батальйону на позивний «Дід». Він проходить наразі курс реабілітації у Вінниці. Але незабаром 49-річний старший гранатометник, який родом із Вінницьких Хуторів, повертається воювати на Донеччину. 

Проходжу місячну реабілітацію після поранення. Обов’язково повернуся на фронт. До юннатів завітав уперше. Раніше ми відчували велику допомогу від юннатівського волонтерського центру – не лише моральну. Але й продуктами харчування, будівельними і маскувальними матеріалами, – розповів «Дід».   

Михайло ШАФІР, фото автора, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top