skip to Main Content

PornHub оштрафували за несплату податків Україні

Державна податкова служба України оштрафувала за несплату податків компанію Aylo (до серпня 2023 року – MindGeek), яка керує порнографічними сервісами PornHub. Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

На жаль, не всі платники, що оперують сервісами для дорослих, однаково відповідально ставляться до оподаткування. Компанія, яка оперує сайтом PornHub, ухиляється від реєстрації, у зв’язку з чим до неї було застосовано штраф у розмірі 5543 дол. США, – зазначив він.

До прикладу, відомий сервіс Onlyfans вже сплатив до державного бюджету України з початку 2023 року 944,1 тис. дол. США.До того ж, рік тому доходи OnlyFans оцінювали у приблизно $18 млрд.Платформа має 190 млн. активних користувачів щомісяця і приблизно 2,1 млн творців контенту. У 2018 році засновник OnlyFans продав 75% акцій Леоніду Радвінському, емігранту з Одеси. Доходи платформи щороку зростають на 174,3%.

Гетьманцев наголосив, що кожна копійка так званого “податку на Google” йде на фінансування ЗСУ, а Україна за рейтингом PornHub на 14-у місці серед інших країн по переглядам цього сайту.

Станом на 2023 рік понад 30% усього інтернет-трафіку припадає на «дорослий» контент. А кількість сайтів з вмістом для дорослих перетнула позначку у чотири мільйони і досі продовжує зростати.

Щосекунди на контент з полуничкою витрачається $3 тис. У порноіндустрії станом на минулий рік працювали більше 1 млн. людей.

За статистикою, Pornhub щомісяця відвідує більше людей, ніж Amazon або Netflix. Порносайт XVideos увійшов до десятки найбільш відвідуваних сайтів у світі за версією SimilarWeb у минулому році з понад 3 млрд переглядів на місяць. Трохи відстали від нього Pornhub (2,67 млрд) та Xnxx (2,5 млрд).

Для порівняння, Amazon щомісяця отримує 2,52 млрд переглядів, а Netflix — 2,14 млрд. За даними EarthWeb, щомиті порноматеріали дивляться 28,258 тис. людей.

Регулярно переглядають порно 70% чоловіків і 30% жінок. Найпопулярнішим днем для перегляду залишається неділя. Цьогоріч за підсумками Pornhub, жінки на 9 секунд довше переглядали пікантний контент порівняно з чоловіками.

Більшість запитів щодо порноконтенту, за дослідженням BedBible, припадають на чотири компанії:

  • MindGeek
  • LFP Inc.
  • WGCZ Holdings
  • HammyMediaLimited

В свою чергу, компанії MindGeek належать, зокрема, наступні сайти (перелік не є вичерпним):

  • Pornhub;
  • Redtube;
  • YouPorn;
  • XTube.

WGCZ, зі свого боку, володіє найпопулярнішим у світі порносайтом Xvideos.

Нагадаємо, найбільшими платниками ПДВ з цифрових послуг є Google, GooglePlay і Netflix.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top