skip to Main Content

Президент Франції назвав обставини, за яких відправить війська в Україну

Президент Франції Еммануель Макрон назвав обставини, за яких відправить війська в Україну. На зустрічі з парламентськими партіями заявив, що відправлення військ в Україну можливе, якщо російські окупанти прорвуться в Київ чи Одесу. Про це повідомив представник комуністичної партії Фаб’єн Руссель. Також він додав, що Еммануель Макрон показував карти з можливих напрямків ракетних ударів росії.

– Макрон згадав сценарій, який може ініціювати інтервенцію: просування фронту у бік Одеси або у бік Києва, – зазначив Руссель.

Заява Еммануель розділила на два табори. Одні підтримують введення військ, а інші відреагували досить скептично.

Якщо російські війська прорвуться в Київ, то ніякі війська нам не допоможуть. Де була його “рішучість”, коли окупували Маріуполь, Херсон, Запоріжжя, Донецьк, Луганськ та інші? Нам не потрібні пусті слова, нам потрібні дії, – коментує користувачка соц.мереж Олена.

Однак, є і ті, хто вважають це гарним знаком.

Чому стільки негативу? Така заява показує путіну, що перемагати немає сенсу, бо доведеться воювати ще й Францією. Це хороша заява. І таких би побільше, – пише Антон.

Нагадаємо, минулого тижня Макрон  заявив про теоретичну можливість відправки західних армій в Україну. Після цього європейські країни одна за одною на офіційному рівні наголосили, що відправка військ в Україну не розглядається.

Однак представники деяких країн все ж побачили певний сенс в словах Макрона. Наприклад, голова МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що ініціатива Макрона “варта уваги”, адже в Україні “вирішується доля Європи”.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top