skip to Main Content

Пропонують присвоїти звання Героя України загиблому вінничанину Павлу Лисенку

На сайті електронних петицій Президента України зареєстровано звернення присвоїти звання Героя України (посмертно) хороброму захиснику нашої Батьківщини, військовослужбовцю НГУ Павлу Лисенку. Вона вже набрала близько 18 тисяч голосів із 25 тисяч необхідних. До кінця голосування – 72 дні.    

Павло Лисенко народився 12 липня 1994 року у Вінниці. Навчався у загальноосвітній школі №5. Змалечку був закоханий у бокс, тож батьки записали його до секції міської дитячо-юнацької спортивної школи. Наполегливість хлопчика  дала результат. Він неодноразово здобував «золото» обласних змагань і зрештою виборов звання кандидата у майстри спорту.

Відразу після школи Павло вступив до лав Національної гвардії України. Воював в АТО/ ООС, заочно закінчив Харківську Національну академію Національної гвардії України.

«Честь військового» – були для нього величними словами.  Під час участі в АТО Павло був нагороджений медалями «За участь в антитерористичній операції» і «Учасник бойових дій – ветеран війни», а також відомчою заохочувальною відзнакою – нагрудним знаком «За доблесну службу».

Павло був професійним кулеметником і неодноразово на зборах показував відмінні результати. За його плечими 34 ротації на схід України. Позивний «Покемон» сіяв паніку серед проклятих окупантів. Кулемет в його професійно умілих руках нещадно нищив ворога. Але під час виконання бойового завдання, 16 серпня 2023 року, на Запорізькому напрямку ворожий снаряд (БПЛА) обірвав життя і разом з ним всі плани і наміри, залишивши нам горе, біль, смуток та сльози, – йдеться у петиції.  

Його бойові друзі, під час виконання завдання, на честь «Покемона», здійснили останній смертоносний залп на голови окупантів, даючи клятву мститися до останнього подиху. Побратими згадують Павла, як людину біля якої завжди було весело. Він вмів скрасити побут і будні війни.

Пашуля був не тільки гарним воїном, а й єдиним люблячим сином і турботливим внуком. Він щиро любив життя, вмів кохати і був коханим. Проживав у цивільному шлюбі з коханою дружиною Анастасією та виховував синів Антона та Даніїла. Зробив офіційну пропозицію та мав намір відсвяткувати весілля у найближчу відпустку…, – розповів батько воїна.

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top