skip to Main Content

Звання Героя України пропонують присвоїти нацгвардійцю, який поліг поблизу Роботиного

На сайті електронних петицій Президента України зареєстровано звернення присвоїти звання Героя України (посмертно) хороброму захиснику нашої Батьківщини, військовослужбовцю НГУ Дмитру Гаврілову. Вона вже набрала близько 11,5 тисяч голосів із 25 тисяч необхідних. До кінця голосування – 85 днів.

У «Червоній калині»

24-річний Дмитро Гаврілов мешкав у Старій Ушиці, що на Хмельниччині. Дмитро народився 4 листопада 1998 року. Строкову службу проходив ще з 2018 року. Пізніше проходив службу у військовій частині 3028. Спершу був солдатом, а після навчання став командиром відділення одного з підрозділів 14 бригади оперативного призначення “Червона Калина”.

Під час повномасштабного вторгнення боєць служив головним сержантом 2 роти оперативного призначення (на бронетранспортерах).

Військовий поліг 14 вересня 2023 року поблизу Роботиного (на Запоріжжі) в результаті мінометного обстрілу, який завдала російська армія. У загиблого залишились мама, сестра та дружина.

На початок повномасштабного вторгнення Дмитро перебував в зоні АТО/ООС. На перші бойові завдання разом зі своїм підрозділом виїздив на оборону н.п. Волноваха, Благодатне, Степне та Солодке.

Від Сєвєродонецька до Роботіного

Дмитро, у складі свого підрозділу, звільняв Київщину від окупантів. Пізніше брав участь в обороні м. Сєвєродонецьк. Тримав разом зі своїм підрозділом позиції в місті та на території заводу «АЗОТ»

Як сержант, завжди приймав рішення на користь особового складу, мав великий авторитет і повагу зі сторони батальйону. Керівництво знало, якщо заходить «Гаврюша» (позивний бійця), можна не хвилюватись, тому що він все зробить правильно та уміло.

Брав участь у звільненні н.п Білогорівка, Луганської обл. На той час його підрозділ звільнив 2% Луганської області, що була окупована з 2014 року, та тримав позиції протягом 2-х місяців, до виїзду на ротацію.

Дмитро був добре обізнаний в тактичній медицині, тому неодноразово надавав першу медичну допомогу пораненим побратимам, чим рятував їм життя.

Також брав участь у звільненні н.п. Спірне (Бахмутський напрямок). Під керівництвом Дмитра була створена штурмова група для відновлення контролю над раніше втраченою позицією. Мети було досягнуто – позиції повернуто. Але тоді 6 травня 2023 року мій чоловік отримав осколкове поранення. Після двох операцій та декількох тижнів у госпіталі «Гаврюша» повернувся у стрій. Після важких боїв на цьому напрямку отримав почесну відзнаку «Хрест 54 ОМБР», – розповідає у петиції дружина Надія.

Пізніше звільняв від окупантів Запорізьку область. На Запорізькому напрямку брав учать у штурмі ворожих позицій та вміло керував групою між н.п.Вербове та Новопрокопівка.

На превеликий жаль, 14 вересня 2023 року в н.п. Роботине під час виконання бойового завдання Дмитро загинув. Він був одним із найбільш підготовлених сержантів у роті. І для його підрозділу, насправді, це дуже важка і вагома втрата. Дмитро заслуговує звання Герой України, тому що все своє свідоме життя віддав на захист країни та її народу! – завершується у петиції.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top