skip to Main Content

Вінничанин Сергій Бадюл загинув у бою на Донеччині

Сьогодні, 16 жовтня, вінничани проводжають у вічність полеглого Героя. Сергій Бадюл воював із російськими загарбниками із березня минулого року. Пішов на фронт добровільно. Захищав Україну у складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Разом із побратимами боронив, зокрема Миколаїв, був учасником звільнення Херсона. Загинув під час артобстрілу позицій 10 жовтня у Покровському районі Донецької області. Йому було 57 років, інформує сайт міськради.

Сергій Бадюл – уроженець Вінниці. З’явився на світ 23 січня 1966 року. А далі все як у всіх – навчання у школі: у нього це була 26-та міська загальноосвітня, служба в армії. Потім – робота. Сергій був гарним електриком. Перед повномасштабним вторгненням працював на Вінницькому заводі «Маяк».

Як розповідають рідні Захисника, про його рішення піти на війну вони дізналися ледь не в останню хвилину.

Сергій став на захист Батьківщини добровільно. Перед тим як вирушити на війну, нікому нічого не розповідав. Мабуть, не хотів зайве хвилювати. Він взагалі завжди думав не про себе, а про інших. Пізніше пояснив своє рішення наступним чином: «А що я повинен був робити? Чекати, щоб рашисти сюди прийшли? – розповів брат Героя Віктор Олександрович. – Сергій був надзвичайно рішучою людиною. Якщо щось задумав – зі шляху не зверне, свого доб’ється. Після смерті батьків він був старшим, ми на нього завжди рівнялися, дослухалися порад…

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top