skip to Main Content

Пропонують присвоїти звання Героїв України загиблим вінницьким спецпризначенцям

На офіційному Інтернет-представництві Президента України триває збір підписів за петицію щодо присвоєння почесних звань “Героїв України” (посмертно) спецпризначенцям управління Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) ГУНП України у Вінницькій області. Зокрема, бійцям штурмового зведеного полку НПУ «Сафарі»: полковнику поліції Михайлу Зайцеву, підполковнику Ігору Подзігуну, майору Дмитру Клименку, майору Богдану Щербаню, капітану Віталію Антощуку, капітану Богдану Булезі, капітану Віталію Олійнику, старшому лейтенанту Ігорю Бондарчуку, старшому лейтенанту Артуру Турляку. Його автором є Юлія Антощук.

Ми, родини загиблих офіцерів, просимо Вас розглянути петицію про присвоєння звання “Героя України” (посмертно), спецпризначенцям управління КОРД ГУНП у Вінницькій області. Всі ці офіцери виконували бойові завдання зі звільнення Київської області, зокрема, міст Буча та Ірпінь. Кожен з них на власні очі бачив звірства, скоєні російськими військовими. Поставлена ціль була виконана чітко та оперативно. Міста були повністю звільненні, що в подальшому не дало можливість ворогу просунутись вперед та вберегло безліч життів, — йдеться у петиції.

Далі вінничани були передислоковані в Харківську область для виконання наступних бойових завдань, просуваючись до кордону для утримання позицій в населених пунктах Грасі, Петрівка, Ковалі. Також здійснювали евакуацію поранених побратимів. У Сумах проводили план оборони міста.

Згодом були направлені у Запорізьку область, де утримували позиції і вели підготовку для звільнення населеного пункту Оріхове. Саме ця операція не була здійснена завдяки підступним діям зрадників. В ніч на 22 травня 2022 року під час виконання бойових завдань по місцю дислокування полку «Сафарі» у Запорізькій області було здійснено декілька ударів високоточними ракетами. Зоною ураження стало місце розташування бійців КОРДу, у наслідок чого вся їхня рота вийшла з строю. Вищевказані офіцери були підступно вбиті.

За мужність і самовідданість дій, виявлених у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, за вірність присязі, вони були нагороджені орденами «За мужність» III та II ступенів. Наші чоловіки протягом багатьох років служили українському народу. Віддавали свій час, який мали проводити зі своїми дітьми та близькими. Витрачали своє здоров`я, а в цій війні віддали своє життя… Саме народ України і Ви, пане Президенте, маєте можливість віддати честь та славу їм у відповідь. В кожного з них залишились малолітні діти, які з честю носитимуть звання «Діти Героїв України», — йдеться у документі.  

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top