skip to Main Content

Як полегшити процес налаштування школяра на навчання: три ефективних методи

Кожен учень хоча б раз зустрічався відчуттям, що не здатний більше терпіти навчання. Але від розуміння того, що від долі не втечеш, настрій у нього стає ще гіршим. Як змінити цю ситуацію на краще?

У цьому матеріалі, який допомогла підготувати досвідчена психологиня Олена Кондратюк, ми пропонуємо декілька ефективних методів налаштування до нового навчального року.

Метод 1: Повторіть вивчене за минулий рік

Майже завжди у навчальному плані на початку року проходить повторення вивченого. То для чого ж повторювати, якщо все одно ж розказують одне й те саме? Секрет ось в чому: повторивши матеріал наперед, учень тепер матиме змогу активно відповідати на уроках, тим самим отримуючи гарні оцінки, що гарантує хороший настрій і мотивацію на навчання.

Метод 2: Не відмовляйте собі у придбанні чогось приємного

Це стосується не тільки школи, а і вашого особистого життя. Спробуйте походити з дитиною по торговим центрам та дещо «розвіятися», придбавши смаколик або нову одежу. Так дитина буде менше зациклюватися на новому навчальному році і їй буде легше сприйняти його.

Метод 3: Ставте собі задачі на місяць

Доволі ефективний метод для підтримання мотивації. З початком кожного місяця, у нотатнику запишіть цілі, які б вам хотілося б виконати до кінця місяця. Коли ви вже виконали щось із записаного, можете погодитися, як це приємно ставити зелену позначку «Виконано!» біля цілі.

Психологи радять також налаштувати свій розпорядок дня під шкільний з чітким чергуванням роботи і відпочинку. Рідним і близьким потрібно цікавитися справами дитини. Так вона знатиме, що у її родині панує любов.

Звісно, відновлення повсякденної рутини — справа не з легких. Тому ми рекомендуємо зберігати спокій та в зайвий раз не нервувати дитину, надати їй свободу дій та думати тільки про хороше.

Вікторія КАМІНСЬКА, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top