skip to Main Content

У Вінниці класи із дистанційною формою роботи замінили онлайн-навчання

Яка нині ситуація із вінницькими школярами, які під час війни виїхали за кордон? Вони можуть долучатися онлайн до «живих» уроків у класі, як це було минулого навчального року?  Ситуацію прокоментувала директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

 Ні, цю  практику організації навчання з елементами дистанційних технологій скасовано. Це не дає змогу вчителю надавати якісні освітні послуги. При такій організації навчання вчитель менше уваги приділяє  дітям, які знаходяться у класі.
Натомість ми пропонуємо для навчання класи з дистанційною формою навчання, які відкриті на базі початкової школи № 5, де дистанційно навчатимуться всі охочі учні 1-4 класів, та на базі фізико-математичного ліцею № 17 – з 5-го по 11-й клас. 
Якщо батьки дітей, які під час війни виїхали за кордон, хочуть, щоб їх діти продовжили навчання в українській школі, профільне Міністерство пропонує їм змінити форму отримання освіти. Зокрема, перейти на індивідуальну форму (сімейну або екстернат), – сказала Оксана Яценко.  

Минулого навчального року офлайн навчалися  майже 28 тисяч вінницьких школярів або 56 % . Зрозуміло, цей відсоток у новому навчальному році збільшиться.

Адже закінчилися ремонтні роботи, пов’язані з облаштуванням укриттів в деяких школах і садочках. Також завершується ремонт в загальноміському укритті по вул. Коцюбинського, 34-А. Це дасть можливість використовувати його школі і садочку, які знаходяться поруч.
Взагалі заклади освіти, які не мають власних укриттів, підписують меморандуми про використання навчальних приміщень та укриттів в різних суб’єктах господарювання, зокрема в закладах освіти. В минулому начальному році по десять таких меморандумів уклали місцеві школи і садочки. Цього року їх більше. Бо все більше батьків виявляють бажання, щоб їхні діти ходили в школу, а не сиділи вдома біля моніторів, – додала Оксана Яценко.

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top