skip to Main Content

Розпочата компанія проти неоформленої праці “Виходь на світло!

Проблема незадекларованих робітників з кожним днем стає все більш масштабною. Адже кожного року Україна втрачає понад 100 млн. гривень. Це однозначно псує репутацію нашої держави, яка прагне стати вільною та економічно сильною країною. Треба розуміти, що тільки задекларованому працівнику можуть бути видані гарантії щодо безпеки, кошти у випадку хвороби тощо. Цього всього позбавлені робітники без належного оформлення праці.

Тому з першого серпня вінницьке управління Держпраці разом зі своїми партнерами розпочали інформаційну кампанію під назвою “Виходь на світло!”.  Про це йшлося 9 серпня на брифінгу заступника начальника управління інспекційної діяльності у Вінницькій області центрально-західного міжрегіонального управління Держпраці Сергія Гаєва. Він пройшов в офіційному медіацентрі обласної військової адміністрації.

Ці заходи спрямовані на сформування у суспільстві несприйняття незадекларованої праці, вихованням у дітей та молоді поваги до законодавства та підвищенням обізнаності громадськості щодо проблеми неоформлених працівників.

Для оперативного виконання плану потрібно об`єднати зусилля усіх зацікавлених органів та громадськості. Для успішного надання консультації з питань державного  законодавства про працю, Держпрацею було створено онлайн-сервіс “Інтерактивний інспектор” та інформаційний портал “Праця in UA”, за допомогою якого ви отримаєте консультацію, коли забажаєте. Просимо долучатися до цих ресурсів усіх бажаючих, – додав Сергій Гаєв.  

Христина ЛУЩИНСЬКА, «Січ ньюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top