skip to Main Content

Як оформити закордонний паспорт у Вінниці

На відміну від мирного часу, під час війни багатьом може терміново знадобитися закордонний паспорт. Або для того, щоб знайти прихисток в інших країнах, або щоб провідати родичів тощо.

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон (закордонний паспорт) є основним документом, який дозволяє перетин державного кордону громадянам України. Він також є підтвердженням громадянства України осіб, які виїхали з України на постійне місце проживання до інших країн.

Як і де отримати у Вінниці закордонний паспорт, «Січ ньюз» пояснив досвідчений місцевий юрист:

Виготовлення закордонного паспорту є адміністративною послугою, яку у м. Вінниці надають:

• територіальний орган/підрозділ Державної міграційної служби України;

• Центр надання адміністративних послуг Вінницької міської ради «Прозорий офіс»;

• Державне підприємство «Паспортний сервіс «Документ».

В органах ДМС та «Прозорому офісі» послуга надається за попереднім записом. За послугу справляється адміністративний збір, який складається з вартості адміністративної послуги та вартості бланку.

У ДП «Паспортний сервіс «Документ» послуга також надається за попереднім записом, але зазвичай записатись можна швидше. За послуги, окрім адміністративного збору, сплачуються ще сервісні послуги.

Для оформлення з собою треба мати паспорт громадянина України (у формі книжечки або у ID-формі) та ідентифікаційний код. Виготовляють закордонний паспорт за період від десяти днів. Є термінове, а є звичайне виготовлення, що істотно довше (у різних організаціях по-різному). Термін дії закордонного паспорту для дітей до 16 років – 4 роки, для осіб старше 16 років – 10 років.

Громадянин від 16 років може оформлювати  закордонний паспорт самостійно. Дітям молодшого віку документ може замовити один з батьків, при цьому згода другого не потрібна, – додав юрист.

Михайло ШАФІР, «Січ ньюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top