skip to Main Content

Що сталося з організаторами «пʼяних вечірок» із сексуальним насильством

Дев’ятого травня Андрій Ярина, один з організаторів так званих «п’яних вечірок» в Івано-Франківську, був звільнений з-під варти після внесення застави у сумі 272500 гривень. Прокурор наполягав на продовженні утримання Ярини під вартою без альтернатив, але Голосіївський районний суд частково задовольнив клопотання прокуратури. Нагадуємо, що 31 січня 2023 року з’явилися відеозаписи, які демонстрували знущання над дівчатами.

Ймовірно, у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, включно із сексуальним насильством. Вже 1 лютого 2023 року було розпочато кримінальне провадження. І двом організаторам вечірок, в тому числі Ярині та Ярославу Домбровському, оголошено про підозру.

Олегу Захарову, третьому фігуранту справи, також було визначено запобіжний захід у вигляді утримання під вартою із встановленням застави в розмірі 402600 гривень.

У кінці березня 2023 року прокуратура випустила Захарова і Домбровського під заставу. У жовтні того ж року стало відомо, що адвокати Ярини намагалися вплинути на свідчення потерпілих під час розслідування. Андрій Ярина і Олег Захаров вже активно ведуть свої блоги, демонструючи співпрацю з бізнесом та особисте життя.

На травень 2024 року всі обвинувачені вийшли під заставу. Вони звинувачені у сексуальному насильстві, виробництві та розповсюдженні порнографічних матеріалів та хуліганстві – з можливим терміном покарання до семи років ув’язнення.

Аліна ТАЛАН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top