skip to Main Content

Шість країн відвідають інагурацію путіна

Сьогодні відбувається інагурація путіна. Це вже третій термін тирана на чолі рф у стані війни. Більшість країн заявило, що не направлятимуть своїх представників на інагурацію. Однак є й ті, що підтвердили сво пристутність. Це Франція, Угорщина, Словаччина, Греція, Мальта та Кіпр. Станом на вечір, шостого травня, намір відправити свого представника на захід мала Бельгія. Втім, вранці стало відомо, що країна не буде брати участь у церемонії.

Тим часом багато інших членів ЄС, у тому числі Німеччина, вирішили відмовитися від участі в інавгурації путіна.

Німеччина не братиме участі у цьому заході, – заявила офіційна представниця МЗС ФРН шостого травня.

Про відмову прийняти запрошення на інавгурацію путіна повідомили також у зовнішньополітичній службі ЄС у Брюсселі. Раніше верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель висловився проти участі представника Євросоюзу у церемонії. З цією думкою, однак, не погодилися деякі дипломати.

Їхні аргументи зводилися до того, що подібний крок дасть росії підстави в майбутньому ще більшою мірою нехтувати дипломатичними правилами та нормами, випливає з повідомлення агентства.

Великобританія, яка не є членом Євросоюзу, також повідомила, що сьомого травня не збирається відправляти свого представника до Кремля.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top