skip to Main Content

Сім «легіонерів» допоможуть хокейній збірній України у олімпійському відборі

Фінішувала перша частина чемпіонату України з хокею на траві серед чоловічих команд. У ньому змагаються сім команд, із них чотири – вінницькі. Вони зіграли три тури із семи запланованих.

Тріо лідерів

Вболівальники звикли, що останніми роками за лідерство борються два колективи міста над Бугом – незмінний чемпіон «ОКС-ШВСМ» і «ШВСМ-Олімпія». Цього року реальну конкуренцію грандам складає ХК «Вінниця-МДЮСШ № 1». Цей колектив переміг в усіх семи зіграних матчах і навіть переграв чинних чемпіонів з «ОКС-ШВСМ»  — 3:2. І не втратив жодного бала, набравши 28 очок.

Але ХК «Вінниця-МДЮСШ № 1» йде на зимову перерву на другому місці. Бо на очко більше має клуб «ОКС-ШВСМ» із вражаючою різницею забитих і пропущених м’ячів (69:4)  Втім, ця команда провела на матч більше. Третю сходинку посідає «ШВСМ-Олімпія»  —  23 очки у восьми матчах (п’ять перемог і три поразки). Змагання поновляться в квітні наступного року.   

Ми проаналізували причини поразки від ХК «Вінниця». Певною мірою вони пов’язані із недооцінкою суперника. У цій команді є сильні гравці, які раніше виступали за наш клуб та за «ШВСМ-Олімпію». Тон задають гравці молодіжної збірної України та кандидати до національної команди, — прокоментував головний тренер «ОКС-ШВСМ» і національної збірної України Павло Мазур.

Європейські перспективи

В цьому році досягнення вінницьких хокеїстів на траві на міжнародному рівні вражають. «ОКС-ШВСМ» посів друге місце в Кубку Трофі в Австрії. Вперше в історії чоловіча збірна України дійшла до фіналу чемпіонату Європи у групі «Чемпіоншип-2», який пройшов в Ірландії. Таким чином українці не лише отримали срібло, але й у путівку на заключний відбірний турнір на Олімпіаду-2024. Він пройде 13 — 21 січня у Іспанії чи Омані.  

Взимку готуватися у Вінниці до надважливого чемпіонату із «зеленого» хокею буде дуже непросто.  Не можна забувати й про підготовку до індорхокейного сезону. 21 січня ми завершимо участь в олімпійському відбірному турнірі з хокею на траві, а вже першого лютого збірна України проведемо у Бельгії стартову гру чемпіонату Європи (дивізіон «А») в закритому приміщенні, — поділився Павло Мазур.   

До національної команди тренери залучатимуть сім іноземних «легіонерів»: Богдана Коваленка (Австрія), Віталія Шевчука (Німеччина), Віталія Калінчука (Хорватія), Дмитра Луппу і Олександра Бойка (обидва  — Польща), Андрія Кошеленка (Італія) і В’ячеслава Пазюка (Англія). 

На жаль, вінничани цього року не потрапили за підсумками сезону до клубної Європейської хокейної ліги, що є аналогом футбольної Ліги чемпіонів.

У ЕХЛ грають 11 провідних клубів Європи, а ми за рейтингом виявилися 12-и. Лише трохи поступилися представнику Чехії. Якщо наступного року в Кубку Трофі у Португалії виступимо успішно, зможемо повернутися до ЄХЛ. Там не грали із 2012 року, —  розповів Павло Мазур.         

 Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top