skip to Main Content

Скільки коштує новорічна ялинка та як стильно її прикрасити

Прикрашання ялинки – давня українська традиція. З року в рік родини по всій  країні діставали з горища новорічні іграшки та гірлянди для того, щоб створити магічну атмосферу в оселі. Але ж скільки зараз коштують ялинки та як варто їх прикрасити?

Державне підприємство «Ліси України» стверджує, що з 2022 року ціни на ялинки не змінилися. У середньому ялинка висотою 1 метр коштує 135 гривень. Ціни можуть різнитись в залежності від розміру дерева та регіону.

Ціна сосни та ялини на Вінниччині становить від 144 грн до 696 грн, на Кіровоградщині — від 144 грн до 891 грн, на Черкащині — від 102 грн до 612 грн, — йдеться у повідомленні Центральної філії ДП «Ліси України».

А ось порівняно з 2021 роком, ціни на новорічне дерево значно зросли. Середня ціна ялинки у точках роздрібного продажу тоді становила – 105 гривень за штуку. Дерева висотою 1 метр у державних лісгоспах коштували в межах 70-100 гривень. Водночас ціна на ялинкових базарах була у 2-3 рази дорожчі, про це повідомляли у Держлісагентстві.

Ось порада, як зробити вашу ялинку яскравою та модною. У 2024 році символом стає Зелений Дерев’яний Дракон. Тому, щоб залишатися у тренді та забезпечити собі успіх на весь рік, слід звернути увагу на золотий, зелений та червоний колір.  Щодо прикрас актуальними стануть кульки  у патріотичній тематиці. Також обирайте автентичні народні прикраси, наприклад, ляльку-мотанку. А іграшки hand-made стануть не лише чудовими аксесуарами для ялинки, а й піднімуть вам настрій при створені.

Кожного року з дітками власноруч робимо прикраси на ялинку. Ця справа об’єднує нас. З кожним роком колекція наших іграшок зростає. За кожним нашим творінням ховається весела історія її створення, – розповідає домогосподарка Валентина.

Аліна ТАЛАН, спеціально для «СічНьюз» 

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top