skip to Main Content

Рада ухвалила закон про легалізацію медичного канабісу

– Верховна Рада ухвалила законопроект №7457 про легалізацію медичного канабісу. Рішення підтримали 248 депутатів. Закон регулює обіг марихуани лише в медичній, промисловій та науковій діяльності. Розповсюдження наркотичних речовин для рекреаційного споживання й надалі вважатиметься злочином і буде розслідуватися поліцією відповідно до законодавства.

– Легалізація відбулася в медичних цілях. Але навіть якщо за неналежного контролю канабіс розповсюджуватиметься, то це нормальна практика для більшості країн. Адже зараз подібна продукція продається через темні шляхи, що не дає жодної користі для держави. Коли ж це буде на законодавчому рівні, то й держава матиме від цього користь, – ділиться своєю думкою вінничанин Артем.

Проте все ж краще буде, якщо всі норми і контроль будуть належно застосовані до подібної продукції та її вмісних, зазначає Артем.

Виробництво ліків контролюватиметься на усіх етапах. Вирощувати канабіс зможуть лише юридичні особи, які отримають відповідну ліцензію та GMP-сертифікат. Все буде відбуватися під цілодобовим відеонаглядом із доступом для Нацполіції. Кожен кущ буде мати індивідуальне кодування, щоб відстежувати рух рослин до пацієнта.

Препарати на основі медичного канабісу можна буде отримати тільки за електронним рецептом. Цей рецепт лікар виписуватиме пацієнтові відповідно до його стану так, як це зараз відбувається з морфіном.

Закон набуде чинності через півроку після опублікування. За словами нардепа Ярослава Железняка, доступ до ліків на основі канабісу варто очікувати у ІІ півріччі 2024 року.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top