skip to Main Content

ТОП-5 способів ефективно провести зимові шкільні канікули

Франц Кафка, один із видатних німецькомовних письменників XX століття сказав:

– Продуктивність – це здатність робити те, що ви не могли зробити раніше.  

Вам, певно, знайома така ситуація, коли дитина у свій вільний від школи час годинами просиджує в соціальних мережах і не планує відриватися від телефону? Батькам це, звісно, не подобається. І  вони вирішують найближчим часом перевиховувати учня, щоб з нього виросло щось толкове, чи не так?  Тоді ця стаття була написана саме для Вас – для тих, хто прагне змін. Олександра Ковальчук, випускниця Київського національного університету імені Тараса Шевченка з освітньою кваліфікацією та магістратурою психології, розповіла «СічНьюз» про декілька корисних способів боротьби із лінню школярів.

– Почуття впевненості та продуктивності взаємопов’язане між собою. Адже від впевненості залежить продуктивність, а від продуктивності впевненість, вловлюєте сенс? Так що, якщо Ви вже вирішили змінювати своє або чуже життя, в першу чергу потрібно звернути увагу, наскільки самовпевнений індивід, розповідає Олександра Ковальчук.

 Якщо психічний стан Вашого учня плачевний, тобто він соромиться купляти їжу у супермаркетах, не веде соціальне життя, боїться суспільства, в якому він знаходиться, і ще багато-багато чого, самі Ви нічого вже не зробите. Тут потрібна допомога психолога.

– Адже дитина буде слухатися Вас як авторитета (якщо Ви ним є), а за Вашої відсутності поводитиметься, як їй заманеться, – доповідає Олександра Ковальчук. – Якщо ж Ви знаєте, що Ваша дитина адекватно себе почуває, але є проблеми, я поділюся з Вами цими невибагливими методами пере налаштування життя на краще.

1:  Гуртки

Один з найочевидніших пунктів, які я можу запропонувати. Я б рекомендувала записувати школяра на ті гуртки, які розвивають почуття харизми у внутрішньому всесвіті Вашої дитини. Треба обов’язково зазначити, що спортивні секції мають бути невід’ємною частиною особистості учня. Адже вони розвивають не тільки фізичну форму, а ще й додають впевненості з можливістю показатися публіці, якщо гурток таку можливість надає.

2. Скоротити час проведення у телефоні

Метод батога і пряника – моє найулюбленіше. Можливо, це і звучить жорстоко через те, що ви обмежуєте свою дитину в діях, але довіртеся мені – це піде їй тільки на користь. Запропонуйте замість додаткового часу. проведеного в ТікТоці, наприклад, прогулянку біля річки. І корисно, і приємно. І пам’ятайте, Ви не змушуєте дитину виходити із зони комфорту, а тільки розширюєте її такими діями.

3. Нові враження

Під цим я маю на увазі спробувати щось нове, чого Ви не пробували раніше. Можливо, Ви ще не каталися на американських гірках? А треба. Не куштували то дивне морозиво із химерного ресторану, яке коштує більше, ніж Ваші дві квартири? Спробуйте, не пожалкуєте! Цю клоунську виставу було створено з натяком отримання нового досвіду. Погодьтеся, Вам завжди тепло згадувати ті моменти, коли Ви вирішили спробувати щось нове, і вам це сподобалося, то чому не спробувати зробити це ще раз?

4. Хобі

Якщо у Вашої дитини ще немає хисту до будь-якого заняття, виділіть час для розмови з нею. І запитайте, чи виявляє вона бажання із занять. Які ви їй маєте можливість надати. Хоч і цей пункт розташований низько, він є одним з найважливішим у вихованні Ваших нащадків, адже як не своїми заняттями можна розповісти про себе як особистість.

5. Комунікація

Цей пункт є також невід’ємною частиною життя Вашої дитини. На канікулах варто її тільки привчити до налагоджування стосунків з навколишнім середовищем, і випрацьовувати це як звичку.

Вікторія КАМІНСЬКА «СічНьюз»

Поділитися
2 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top