skip to Main Content

Скільки коштує орендувати квартиру у Вінниці

Останнім часом до Вінниці приїхало чимало вимушених переселенців. Тому питання оренди житла є надзвичайно актуальним. Розібратися у ньому «СічНьюз» допомогла вінницький ріелтор із великим стажем Олена Гаврилова.

– Ціна на оренду квартири нині мало залежить від району міста, а переважно від її стану. Приміром, житло на Єрусалимці, в центрі Вінниці. Але однокімнатна квартира старенька, маленька. Тоді за оренду в місяць треба сплачувати 5-5,5 тисяч гривень плюс комунальні витрати. А ось, приміром, однокімнатна квартира в новобудові, приміром, на Поділлі може вартувати 8-10 тисяч, – каже Олена Гаврилова.     

В сучасних вінницьких багатоповерхівках із якісною сантехнікою і меблями оренда однокімнатної квартири може сягнути 14-15 тисяч. Це житло прем’єр-класу. У решті однокімнатних квартир в новобудовах оренда зазвичай сягає 9-12 тисяч гривень.  

Цікаво, що вартість оренди 3-кімнатної квартири-«хрущівки» у Вінниці (7-10 тисяч гривень) іноді навіть менша, ніж 1-кімнатної. Це пов’язано із великими тарифами на комуналку, особливо взимку.      

Що стосується великих гарних будинків, то їх у Вінниці можна орендувати за 1000-1300 доларів США на місяць.     

Олена Гаврилова не вважає, що попит на оренду житла у Вінниці збільшився в зв’язку із напливом вимушених переселенців.

– Вінниця завжди була дорогим містом як щодо оренди житла, так і щодо здачі квартири в оренду. Це пов’язано із тим, що наше місто розвивається, тут створюються нові робочі місця. Через це із районів люди їдуть на роботу до міста над Бугом, – наголошує Олена Гаврилова.                

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top