skip to Main Content

Скільки зароблятимуть помічники ветеранів у Вінниці

Директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова розповіла, що зараз місто та область увійшли в пілотний проєкт «Помічник ветерана». Він досить важливий і необхідний. Бо це дасть можливість працевлаштувати самих ветеранів війни!

В рамках проєкту надаватимуться послуги ветеранам, які повертаються і повертатимуться з фронту. Їх будуть супроводжувати і надавати консультації, інформувати, сприяти у питаннях, що будуть виникати.

Цей проєкт має назву «Рівний – рівному». Адже нерідко ветеранам допомагають їхні екс-побратими.  Тому що ніхто так не зрозуміє бійця, як людина, що має за плечима досвід бойових дій. На сьогоднішній день перша група помічників-ветеранів вже закінчила навчання на базі технічного університету. Тепер 16 таких людей зможуть приступити до роботи і надавати такі послуги, – сказала Валентина Войткова.  

Буде створений відділ помічників ветеранів у центрі соціальних  служб. Вони працюватимуть і отримувати заробітну плату відповідно до кількості наданих послуг. Її помічникам ветеранів виплачуватимуть на договірній основі. Із ними укладатиме трудові угоди Міністерство у справах ветеранів. А ось зарплатня керівників цього сервісного офісу фінансуватиметься за рахунок територіальної громади.

Скільки зароблятимуть помічники ветеранів?

Одна послуга коштує понад 70 грн. Дозволяється понад 300 послуг надавати протягом місяця. Тобто чотири мінімальних заробітних плати – це найбільше, що можна отримати. Все залежить від того, як активно помічники ветеранів будуть працювати, – сказала Валентина Войткова.

Планується, щоб офіс відділу помічників ветеранів з першого жовтня вже запрацював. Там будуть обладнані робочі місця, закуплена техніка і канцтовари. Бо людям для роботи потрібні комфортні умови.

Поки працюють над довідником помічників ветерана. У ньому будуть вписані усі особи, до яких вони можуть звернутися і які нададуть допомогу. Це така допоміжна карта. Бо помічник ветерана пройшов навчання. Але ще не знає, як вирішувати питання підопічних, не має досвіду.

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top