skip to Main Content

«Слуга народу» підірвав гранати на сесії сільради

Депутат від партії «Слуга народу» підірвав гранати на сесії сільради. До будівлі Керецьківської сільської ради прийшов депутат від «Слуги народу» Сергій Батринта підірвав кілька гранат, що призвело до тяжких наслідків. Внаслідок вибуху постраждало щонайменше 26 людей, шість з яких у важкому стані. Також медики борються за життя самого підривника.

Голова ОВА Микита приїхав у Свалявську лікарню, у Telegram-каналі він повідомив, що більшість поранень середнього ступеня тяжкості, які не загрожують життю людей. Усі отримали медичну допомогу і перебувають під постійним наглядом лікарів, зазначив Микита.

Засідання транслювалося в прямому ефірі в соцмережах. Про незвичайну подію повідомила жінка, яка дивилася онлайн-трансляцію засідання.

На відео видно, що депутати вели бурхливу та гучну дискусію щодо кількох грошових питань, і під час цього засідання до зали зайшов ще один колега.

Спочатку чоловік мовчки стояв, притулившись до дверей, і спостерігав, як делегати радилися. Потім спокійно дістав з обох кишень маленькі гранати, розмахував руками і намагався крикнути колегам: «Так можна? Ви можете?» На відео видно, що люди не звертали на це уваги,хоча були дуже близько до чоловіка. Одна з жінок (імовірно,секретар сільради), не дивлячись у його бік, махнула рукою і сказала: «Чекайте».

Суперечка тривала, і через кілька секунд чоловік спокійно почав розкидати вбік гранати. Потім на відео видно крики, спалахи, вогонь, крики та плач. «Що ви робите?» – кричать люди. «Я не можу ходити! У мене нога поранена!» – хтось простогнав із задимленої зали. Коли дим від гранати розвіявся, виявилося, що на землі лежать двоє ледве притомних чоловіків. В одного з них обличчя в крові. Слідчі кваліфікували подію як незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами. Крім того, РНБО розслідуватиме подію як терористичний акт, повідомили в Нацполіції.


Люди в коментарях підтримали вчинок чоловіка.

Терпіння людське не безмежне. Це був анонс, скоро на всіх сесіях країни, дістали вже людей. По іншому не доходить, тримають людей за дурнів, – пише користувачка соцмереж Людмила.

Хлопці купують самі дрони і купу всього щоб наблизити перемогу,а бидло премії собі. Не лусне рило?

Тепер можна і на передову кілька днів, щоб стати на ноги і вперед,лише костюмчики на піксельні переодягти. Ніяких лікарняних виплат,як і військовим 800 гривень на місяць. Нехай проживуть на такі виплати, дітей нагодувати комуналку оплатити, – пише Олена.

На своїй Facebook-сторінці Сергій Батрин записував відео, в яких звинувачував голову громади Михайла Мушку через ймовірні корупційні дії. Сергій Батрин був членом постійної комісії з питань законності, правопорядку, регламенту, депутатської етики.

Нагадаємо, що Наступного року передбачається бюджетне фінансування Управління справами Апарату Верховної Ради на загальну суму 2,95 млрд грн. А це понад 300 млн. грн. більше, ніж на 2023 рік.

Збільшення видатків пояснюється тим, що виплати нардепам залежать від розміру прожиткового мінімуму, який з 1 січня зросте до 3028 грн. У поточному році прожитковий мінімум становить 2684 грн.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
4.5 2 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top