skip to Main Content

Спадкоємці хворого короля Чарльза ІІІ: хто зійде на престол

У мережі досі обговорюється повідомлення щодо серйозного діагнозу короля Чарльза III, який публічно оголосив, що хворий на рак. І хоча прогнози на одужання монарха хороші, проте у західних ЗМІ вже активно обговорюють, який вигляд матиме лінія спадкоємців короля у разі його зречення чи смерті.

Король Чарльз III дуже ймовірно ніколи не зречеться трону просто так, як це зробила, наприклад, данська королева Маргрете II. Але все ж таки варто розглянути, який же зараз вигляд має черга на британський престол.

Перше місце посідає старший син короля – принц Уельський Вільям

41-річний принц Вільям зараз досить перевантажений королівськими обов’язками. А його дружина принцеса Кетрін перебуває на лікарняному після операції на черевній порожнині та повернеться до роботи не раніше Великодня. Сходження на трон у плани Вільяма зараз аж ніяк не входить. Адже зараз роль Вільяма як спадкоємця престолу полягає в тому, аби підтримувати короля в його королівських зобов’язаннях або замінювати його на заходах у разі такої необхідності.

На другому місці син Вільяма – принц Джордж

10-річний онук короля Чарльза ще точно не повинен думати про трон. Принц Джордж народився 22 липня 2013 року у лікарні Святої Марії у Лондоні. Ще до народження принца газета The Washington Post назвала його “найвідомішим у світі малюком”.

Названий на честь батька та діда королеви Єлизавети II, принц Джордж вже зараз часто з’являється на заходах зі своїми батьками Вільямом та Кейт. Вони виховують його, готуючи до того, що одного разу він стане королем, водночас зберігаючи для сина нормальне дитинство.

Третє місце займає дочка Вільяма Уельського – принцеса Шарлотта

Перша та старша онука Чарльза народилася другого травня 2015 року в тій самій лікарні, що і її батько та брат. Вона така ж далека від трону, як і молодша сестра самого короля – принцеса Анна. Але батьки сподіваються, що Шарлотта стане такою ж надійною опорою та підтримкою для Джорджа, як і Анна для Чарльза. Зараз дівчинці 8 років, і вся її увага зосереджена на навчанні та заняттях спортом.

На четвертому місці молодший син короля Чарльза – принц Гаррі

Так, це 39-річний герцог Сассекський, навіть переїхавши до США і відмовившись від виконання королівських обов’язків у 2020 році. Попри це, формально, він однаково є претендентом на трон. Малоймовірно, що Гаррі колись на нього зійде. Але якщо його батько, наприклад, не зможе виконувати свої конституційні обов’язки, тоді ж Гаррі зможе виконувати деяку роботу. Оскільки є державним радником монарха. Принцеса Анна та принц Едвард також можуть замінити свого брата короля Чарльза III за потреби. Такий законопроєкт був представлений у британському парламенті. І прискорено розглянутий обома палатами невдовзі після того, як Чарльз став монархом, щоб уникнути потенційної “незручної конституційної проблеми” за участю принца Ендрю та принца Гаррі.

Анастасія ТКАЧУК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top