skip to Main Content

Спартаківець здобув бронзу Всеукраїнського турніру з вільної боротьби

З 9 по 11 лютого у Хмельницькому провели ІІ Всеукраїнський турнір з вільної боротьби. Він мав назву “Кубок Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді”.

На цих змаганнях гідно виступив спортсмен Сумської ДЮСШ “Спартак” Микола Рябик-Юзвак. Він виборов бронзову медаль у ваговій категорії 110 кг. Спортсмена підготував тренер-викладач Руслан Володимирович Лемешенко.

Довідка

Вільна боротьба — спортивне єдиноборство, в основі якого лежить позиційне маневрування двох спортсменів, кожен з яких за допомогою різних технічних прийомів (захоплень, кидків, переворотів, підніжок, підсічок тощо) намагається покласти суперника на лопатки або набрати більшу кількість очок в процесі боротьби. Від класичної боротьби вільна відрізняється широким спектром технік, що включають використання ніг: зачеп тощо.
До програми Олімпійських ігор вільну боротьбу включено в 1904 році, для жінок — в 2004. Чемпіонати світу проводяться з 1951 року, чемпіонати Європи — з 1928. Першу золоту нагороду для України виграв на чемпіонаті світу 1959 року Володимир Синявський. Розвитком вільної боротьби в країні займається Асоціація спортивної боротьби України.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top