skip to Main Content

Просять присвоїти звання Героя України шаргородцю Руслану Коров’янку

У Шаргороді (Вінницька область) Руслан Коров’янко відомий, як спортсмен, який перебував у складі збірних з футболу на районному та обласному рівнях. Він був чемпіоном районних та обласних змагань з футзалу у складі молодіжної збірної. На війні Руслан Володимирович служив у кулеметному відділенні кулеметного взводу стрілецької роти і трагічно загинув.

На офіційному інтернет-представництві Президента України зареєстрована пропозиція присвоїти звання Героя України (посмертно) Руслану Коровʼянку.

Просимо присвоїти звання Героя України (посмертно) Коровʼянку Руслану Володимировичу, 20.04.1990 р.н., солдату 1 кулеметного відділення кулеметного взводу 1 стрілецької роти військової частини А4038. Він загинув 28.11.2022р. у с.Красногорівка Донецької області.
Це сталося внаслідок мінометного, артилерійського, танкового обстрілу, масового скидання вогів з ворожих дронів. А також штурму позиції “Клайд 1» ворожим десантом з використанням стрілецької зброї. Руслан отримав вогнепальне осколкове поранення, несумісне з життям. Гідно виконав свій обовʼязок,захищаючи дітей і Батьківщину. Був добрим,щирим,відважним воїном,який мужньо до останнього подиху стояв на посту, дивлячись смерті у вічі, не даючи ворогам загарбати нашу землю, – йдеться у петиції.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top