skip to Main Content

Юний призер Донеччини шукатиме друзів серед вінницьких каратистів

Школяр Микита Герасимов разом із батьками Ларисою і Валентином виїхав із Бахмута (Донецька область) 9 квітня 2022 року. Тоді почалася друга хвиля евакуації. Більш активна і багаточисельна. Вона була пов’язана із збільшенням кількості обстрілів. Були «прильоти» безпосередньо у місто, тому знаходитися там стало дуже небезпечно.

Тоді ми зібралися зі всіма родичами і на кількох автівках залишили Бахмут. Спочатку на запрошення друзів опинилися в сільській місцевості на Вінниччині. Влітку у селі було комфортно. Але час йшов, війна затягувалася. І ми зрозуміли, що в найближчий час у Бахмут не повернемося. Тому ухвалили рішення переїхати до Вінниці. Місті із гарною інфраструктурою та усіма можливостями для роботи і відпочинку, – розповідають Герасімови.

Родина зняла житло у місті над Бугом. Батьки почали працювати. А Микита, якому зараз 12 років, залишився навчатися онлайн у Бахмутській школі. Щоб соціалізуватися і знайти нових друзів, юнак почав опановувати шахи. У Бахмуті цей вид спорту не розвивався, не було жодного тренера. Водночас хлопець прагне поновити зайняття карате, яким захоплювався у Бахмуті.   

Знаю, що незабаром у Вінниці стартує соціальний проєкт «Спорт за єднання дітей» для внутрішніх переселенців. Із задоволенням візьму в ньому участь. Залюбки зіграю в шаховому турнірі. А особливо мене цікавить майстер-клас із карате. Можливо, після цього я поновлю заняття цим видом єдиноборств, якщо знайду нових друзів і сподобаються тренування. Адже я був призером Донецької області з карате, – сказав Микита Герасімов.

Ця публікація була створена в межах програми UPSHIFT, яку у Вінницькій області реалізує ГО «ВільнОсвіта» за підтримки ЮНІСЕФ та уряду Японії. ЇЇ зміст є відповідальністю учасників програми UPSHIFT та не обов’язково відображає позицію ЮНІСЕФ та уряду Японії.

Яна ТИХОЛАЗ, «СічНьюз» 

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top