skip to Main Content

«Спорт змінив моє життя»: фінішував чемпіонат Вінниччини з класичного пауерліфтингу

На чемпіонаті Вінницької області з класичного пауерліфтингу змагалися вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл, команд з територіальних громад і клубів. Він відзначився масовістю та великим інтересом до цього виду спорту.

До змагань, які пройшли минулими вихідними у спорткомплексі «Колос» міста над Бугом, долучилися представники шести територіальних громад. Це Вінниця, Піщанка, Бар, Липовець, Немирів і Ладижин. Чемпіонат став важливим кроком для багатьох молодих спортсменів. Оскільки його переможці отримають право представляти Вінницьку область на всеукраїнських змаганнях і захищати честь свого регіону.

Чемпіонів, які покажуть гарний результат, ми відберемо й сформуємо з них збірну Вінницької області для майбутніх змагань, – розповів «СічНьюз» голова обласної федерації пауерліфтингу і директор ОДЮСШ «Колос» Вадим Мохник.

На змаганнях можна було побачити вінничанина Івана Чупринка, чемпіона і рекордсмена світу із жиму лежачи. Він був разом зі своїми вихованцями, які також виступали.

Зараз я відпочиваю від виступів. І більшу частину свого часу спрямовую на підготовку підопічних до чемпіонату України й міжнародних змагань, – поділився Іван.

Для Івана Чупринка наразі однією з головних цілей є те, щоб його вихованці потрапили на чемпіонат з пауерліфтингу у США, тобто вийшли на міжнародну арену.

Один з учасників змагань Олексій Юхімов розповів про те, як пауерліфтинг змінив його життя.

Я був найслабкішим серед своїх друзів. Тому вирішив спробувати цей вид спорту. Побачив, що в мене виходить і тому продовжив займатися, – розповів він.

Олексій не лише прагне стати сильнішим і кращим. Він також дуже пишається своєю технікою. Недарма на чемпіонаті України з класичного пауерліфтингу 2023 року він здобув срібло. Олексій Юхімов  ділиться своєю пристрастю з іншими й сподівається, що його приклад надихне молодих спортсменів.

За підсумками чемпіонату області найкращий результат показала команда з Вінниці. Друге місце зайняв Немирів, а третє – Піщанка.

Цей чемпіонат Вінницької області став важливим кроком на шляху до досягнення великих спортивних вершин для молодих пауерліфтерів. Вони продовжують працювати над собою, сподіваючись на подальші успіхи на всеукраїнських і міжнародних змаганнях.

Яна ТИХОЛАЗ, «СічНьюз»

Поділитися
4.8 5 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top