skip to Main Content

Вінничанам влаштували благодійні обіди до Міжнародного дня людей похилого віку

Першого жовтня весь світ відзначає Міжнародний день людей похилого віку. Це шану тому поколінню, яке вистраждало під чорним крилом голодоморів, яке вистояло криваве пекло Другої світової війни, яке відбудувало зруйноване і допомагає нам творити майбутнє. Напередодні цього свята Вінницький міський територіальний центр соціального обслуговування організував благодійні обіди для отримувачів соціальних послуг.

Директор департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова розповіла, що Терцентр обслуговує одиноких вінничан похилого віку. Має відділення щодо надання соціальної допомоги на дому. В штаті Терцентру – 118 соціальних працівників.

Кожен із них має своїх підопічних. Відвідує їх вдома, надає соціальні послуги відповідно до потреб. Це може бути прибирання, приготування їжі або оформлення житлових субсидій тощо. Тобто весь спектр послуг, який людина забажає. Це все безкоштовно для підопічного, якщо в цієї людини є діти, але вони пенсійного віку або з інвалідністю. Якщо ж пенсіонер має дітей, а вони ще не пенсійного віку і не з інвалідністю, то така послуга надається платно, – сказала Валентина Войткова.

Також надають й натуральну допомогу людям із низькими рівнем доходів, які перебувають на обліку в Терцентрі. Підопічним відділення натуральної допомоги надається така підтримка від благодійників.

У Терцентрі є й денне відділення, яке користується попитом. Його можуть відвідувати люди похилого віку, аби познайомитись і розважитись.

Це відділення має 12 факультетів, різних гуртків. Там вінничани спілкуються, малюють, вивчають комп’ютерну грамотність. Є все, щоб вони не відчували себе самотніми і  одинокими і людьми літнього віку. Тобто пенсіонери танцюють, співають, їздять на велосипедах тощо, – додала  Валентина Войткова.   

Володимир ПРИСЯЖНЮК, «СічНьюз»,
фото Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top