skip to Main Content

Танцюристи «Барвінку» вразили майстерністю на фестивалях у Німеччині і Франції   

  

Ще 26 липня вінницький народний ансамбль танцю «Барвінок» розпочав великий тур містами Європи. По дорозі до Франції барвінчата відвідали гостинні німецькі міста Нюрнберг та Вюрцбург. На фестивалі у французькому місті Дамган на березі Атлантичного океану українцям було приділено багато уваги. Дні, проведені в цьому місті, були насичені різноманітними заходами, парадами по вулицям. Завершувався фестивальний день сольним концертом «Барвінка».

Гільза від ЗСУ

По дорозі на південь Франції барвінчата традиційно завітали до Парижу і заспівали для туристів та жителів міста декілька пісень. І обов’язково «Червону калину»!

Є одне місто, де «Барвінок» відчуває себе, як вдома. Ми знаємо тут кожен куточок, а кожен житель цього надзвичайного міста знає нас.  Це, звичайно, ж місто Вальреас, який «Барвінок» відвідує вже 8-й раз. Він приймав участь у 57-у міжнародному фестивалі «Corso de la lavande». Регіон Прованс, де знаходиться Вальреас, прийняв багато біженців з України та регулярно передає велику кількість гуманітарної допомоги для України, – розповів заступник директора Вінницького міського центру художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва “Барвінок” Сергій Завірюха.

Керівник ансамблю «Барвінок» Петро Бойко подякував жителям міста Вальреас та меру Патріку Адріену за допомогу «Барвінку», Вінниці і всій України. Також він передав місту гільзу від наших хоробрих воїнів Збройних Сил України.

Волонтери з  Європа-Парку

Європа-Парк – один з найбільших і найпопулярніших парків світу, який знаходиться в місті Руст (Німеччина). Власники Європа-Парку, сім’я Маків, від початку війни приймали в парку великі групи дітей та дорослих з України. Багато українців, а особливо, випускників «Барвінку», роками працюють в цьому всесвітньовідомому парку. Вони регулярно відправляють в Україну різні речі, які дуже потрібні нашим хоробрим воїнам на передові.

Вже багато років ми приймаємо участь у різноманітних акціях та концертах в Європа-Парку і щороку до нас на концерт обов’язково приходить глава сімейства Роланд Мак та члени його сім’ї. Ми подякували Роланду Маку та всьому колективу парку за їхню підтримку України, подарували пам’ятні сувеніри та гільзу від хоробрих воїнів ЗСУ. Також подивитись виступ “Барвінкe” прийшов керівник Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини Джем Оздемір, – продовжує Сергій Завірюха.

Зрозуміло,  діти відвідали парк і покатались на улюблених атракціонах.

Після теплої зустрічі в місті Сульцмат на сході Франції «Барвінок» повертається додому, до Вінниці.

Михайло ШАФІР, «СічНьюз», фото надано колективом «Барвінку»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top