skip to Main Content

У книзі про Микиту Шаповала розвіюють міф про нібито історично проросійський Донбас

Якими ж насправді були міста Донеччини й Луганщини сторіччя тому? Про це, серед іншого, можна було дізнатися на презентації книги «Микита Шаповал. Схема життєпису. Біографія. Листи». Вона пройшла 14 вересня у історичній садибі Боруха Львовича, яка тепер є музеєм Вінниці. На заході була присутня авторка книги Анжела Савченко.  

Робота над попереднім виданням про Євгена Чикалека була надихаючою для мене і до того ж тісно пов’язаною із Микитою Шаповалом. Тому не було вагань щодо наступного видання. Історія життя публіциста була досить хаотичною, тому її впорядкування зайняло чимало часу, – сказала Анжела Савченко.  

Книга «Микита Шаповал. Схема життєпису. Біографія. Листи» – перше в Україні видання спогадів і листів з рідними відомого політичного діяча часів УНР родом з Донеччини, чиє ім’я добре притрусили порохом забуття. З великим запізненням і з великими надіями на віднайдення власної ідентичності – повертаємо українську історію Донеччини, збережену у спогадах і листах громадського діяча, публіциста, письменника, соціолога, лідера української еміграції в Чехословаччині 1921-27 років. Книга, яку має прочитати кожен, щоб зрозуміти, якими ж насправді були міста Донеччини й Луганщини, захоплені більшовиками територіально й ментально, за які нині віддають життя українські воїни.

Дитячі роки, ліснича справа, поривання у просвітництві тогочасного суспільства, публіцистська кар’єра та рідкісні фото також чекають на вас у книзі.  Її авторка Анжела Савченко із захопленням представляє свої напрацювання думаючому суспільству.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top