skip to Main Content

У конференції із флаг-футболу взяла участь рекордна кількість вчителів

Аж 332 вчителя фізкультури з усієї Вінницької області долучилися до онлайн-конференції з флаг-футболу. Це були представники усіх районів, навіть із невеличких центрів.  

Вже олімпійський спорт

Президент обласної федерації американського футболу Євген Хомин презентував безконтактний різновид американського футболу. Щоб зупинити атаку, у ньому достатньо зірвати прапорець на поясі суперника. В зв’язку з тим, що флаг-футбол став олімпійським видом спорту, на Вінниччині приділяють його просуванню особливу увагу.

Дякуємо обласній владі за допомогу в розповсюдженні інформації. Були приємно вражені активністю вчителів та їхнім інтересом. На таку масовість на онлайн-конференції зовсім не розраховували, – сказав Євген Хомин. – Попереду ще два онлайн-семінари, на які вже записалися понад 100 зацікавлених педагогів. А ще – практичні заняття, які плануємо проводити в райцентрах.  

А навесні просто неба пройде перше відкрите змагання для вчителів фізкультури Вінниччини. Таким чином вони краще зрозуміють правила гри і зможуть передавати ці знання дітям.   

Нічого аналогічного в інших регіонах поки що не відбувалося. Вінничани тут виступають піонерами!

Але ми будемо пропонувати наслідувати наш досвід іншим регіонам. Із цього приводу ведемо перемовини із  Всеукраїнською федерацією. Пропонуємо, щоб вона знайшла кошти на такі проєкти, – додав Євген Хомин.    

Дарують інвентар      

Просування флаг-футболу опікуються обласна федерація американського футболу і клуб «Вінницькі вовки». Зокрема, вони готові дарувати інвентар школам в усіх районах області. До комплекту входять пояси з прапорцями і м’ячі. Але перед отриманням інвентарю вчителі фізкультури мають пройти спеціальне навчання. Причому – безкоштовне! Спортивний інвентар «Вовки» дарують за підтримки американця Тодда Галлахера, який мешкає у Вінниці Він знаходить небайдужих любителів спорту за океаном, які донатять вінничанам. Це приблизно половина коштів. Решту додає сам клуб і обласна федерація.

У Вінниці безкоштовний інвентар раніше отримали 25 ліцеїв. Після суттєвого збільшення у регіоні кількості шкіл, де викладають флаг-футбол, організатори планують відкритий чемпіонат області серед школярів. Далі збираються формуватимуть збірну області і рухатися до Олімпійських ігор!     

Довідка

Контактний телефон президента Вінницької обласної федерації американського футболу Євгена Хомина: 098-524-38-98.

Також відбувається спілкування електронною поштою:  vinnytsia.wolves@gmail.com.

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top