skip to Main Content

У петиції пропонують запровадити виплати мобілізованим вінничанам

Україна веде національно-визвольну війну. Тому витрати на потреби оборони країни мають бути першочерговими і пріоритетними для бюджетів усіх рівнів. Особливо це стосується підтримки тих, хто зі зброєю у руках захищає Україну. Вчора, 27 лютого, на сайті місцевих петицій було розміщено звернення до влади Вінниці щодо можливості запровадження грошових виплат мобілізованим вінничанам

Останнім часом суспільство жваво обговорює питання нової хвилі мобілізації. Адже для успішної оборони та контрнаступу існує потреба у людях. А ті вояки ЗСУ, які уже понад два роки перебувають в окопах – справедливо потребують ротації. У демократичній країні, якою є Україна, цивілізований підхід до вирішення цієї проблеми – не примус, а додаткова мотивація. У тому числі – за рахунок коштів місцевих бюджетів, – йдеться у петиції.

Автор звернення Микола Філонов нагадує, що Вінниця – у десятці громад України за показниками бюджетних доходів. Водночас у нашому місті відсутня практика матеріального стимулювання мобілізованих вінничан. На відміну від багатьох міських і навіть сільських територіальних громад України, які спромоглися знайти кошти на одноразову грошову допомогу мобілізованим громадянам.

Така ситуація є ненормальною і потребує вирішення. З огляду на це, пропоную депутатам Вінницької міської ради і керівництву громади розглянути можливість виділення бюджетних коштів для матеріального стимулювання вінничан, які пішли боронити Україну від ворога: по 50 тис. грн – тим, хто добровільно підпише контракт із ЗСУ і по 30 тис. грн – мобілізованим мешканцям Вінниці, – наголошує  Микола Філонов.

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top