skip to Main Content

Франція пропонує ввести сили НАТО в Україну, але союзники її не підтримали

Президент Франції Емманюель Макрон допустив відправку західних військ до України у майбутньому. Хоча й додав, що поки немає консенсусу серед союзників у цьому питанні.
Після цього Чехія, Польща та Швеція заявили, що не розглядають ідею відправлення своїх військових в Україну. Канцлер Німеччини Олаф Шольц категорично відкинув ідею відправлення військ західних країн в Україну.

-В Парижі ми домовилися, що всі повинні робити більше для України. Їй потрібна зброя, боєприпаси і протиповітряна оборона. Ми працюємо над цим. Ясно одне: наземних військ з європейських країн чи НАТО не буде. Це стосується і нас, – написав Шольц у Twitter (X).


Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не планує відправляти війська в Україну. В ЄС заявили, що на європейському рівні серед держав-членів існує консенсус лише щодо надання Україні потрібної допомоги стільки, скільки буде потрібно.
А ось речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що поява військових НАТО на території України призведе до прямого конфлікту Альянсу з рф.
Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top