skip to Main Content

У петиції російським військовополоненим вимагають заборонити телефонувати додому

На сайті петицій Кабінету Міністрів України зареєстровано звернення дружин, матерів та сестеринаших оборонців, які зараз в полоні.

– Наші рідні вже тривалий час розкидані по російським в’язницям. За увесь цей неймовірно довгий час частина з нас отримали лише формальне письмове повідомлення від Міжнародного Комітету Червоного Хреста про перебування наших близьких в полоні. Без жодної інформації про стан здоров’я, місце перебування. Незважаючи на багатомісячні прохання та вимоги, ми не можемо почути голос наших захисників, аби впевнитися, що вони справді живі. Це щастя мали лише одиниці з нас, – йдеться з петиції.

Жінки пишуть листи своїм чоловікам, синам та братам, але навіть не знають – чи доходять вони до них.

– Наші вороги, які захоплені в полон, вже давно написали і зателефонували своїм рідним. І рідні наших ворогів живуть спокійно, знаючи про забезпечену долю тих, хто приходив нас вбивати. Вони знають, що Україна урядовим документом закріпила право російських військовополонених на телефонні розмови, хоча це зовсім не передбачено Женевською конвенцією про поводження з військовополоненими 1949 року, яка гарантує лише листування, – наголошують жінки українських полонених.

Вони горді своєю країною, яка попри усе, що зробили російські агресори, дотримується міжнародного гуманітарного права. Одночасно впевнені, що ставлення до полонених ворогів має мати розумні межі. Надаючи їм усе, що вимагають міжнародні угоди, Україна має займати чітку позицію: «Усі блага, які надаються понад вимоги закону – це привілеї. Привілеї треба заслужити».

– Ми, хто не має жодного контакту з рідними, маємо право вимагати це, спостерігаючи, як наші полонені вороги спілкуються з рідними завдяки нашій великодушності. Ми просимо призупинити надання полоненим права на телефонний зв’язок до того часу, поки рф також не забезпечить можливість нашим захисникам регулярно користуватися телефонним зв’язком. Подальша можливість у полонених ворогів зв’язатися з рідними має залежати від політики рф, яка ведеться стосовно наших захисників,- наголошують автори петиції.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top